Vaslui, RO

17.21°C
Clear Sky
Saturday
12.16°C / 18.47°C
Sunday
9.29°C / 21.18°C
Monday
11.74°C / 22.97°C

Pompierul-atlet de la IJSU Vaslui a ajuns la linia de sosire: A pus haina militară în cui!

Pompierul-atlet de la IJSU Vaslui a ajuns la linia de sosire: A pus haina militară în cui!

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a mai pierdut un profesionist. Este vorba despre plutonierul adjutant șef Sorin Păduraru.

După 30 de ani de carieră militară, tânărul pensionar se laudă a fi printre puținii subofițeri care au trecut pe la trei structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Mai întâi a fost polițist, a trecut apoi în rândul jandarmilor, pentru ca cea mai frumoasă parte a activității de militar de carieră să o petreacă la pompieri. Pentru el, cuvântul „pericol” nu există, fiind un bun exemplu de urmat pentru mai tinerii colegi, care au ales una dintre cele mai riscante și solicitante meserii, cea de pompier.

„Las în urmă o carieră de 30 de ani, începută în 1992, cu multe satisfacții personale și profesionale. La pompieri am fost mereu contracronometru, fiindcă timpul ne-a fost mereu un dușman. Nu este suficient să ai curaj, fiindcă meseria de pompier este una solicitantă și riscantă. De multe ori trebuie să luăm dicizii fără a sta prea mult pe gânduri. Și trebuie să fie o decizie responsabilă, pentru a evita tragedii”, a spus Sorin Păduraru.

Vasluianul s-a împărțit între pasiunea pentru arma pompieri și cea de sportiv. A fost un atlet remarcabil, multiplu medaliat cu aur la Campionatele Naționale ale Ministerului Afacerilor Interne.

„Am concurat aproape la toate probele, însă cel mai mult îmi plac probele de sprint, în special cea de la 100 m, unde am cucerit multe titluri naționale”, spune Sorin Păduraru.

paduraru

El are și două participări internaționale. Prima oară a fost în 2008, când a concurat la Campionatul Mondial de Atletism al Pompierilor desfășurat la Liverpool, unde a reușit să obțină trei medalii de bronz la trei probe diferite, 100 metri, săritura în înălțime și săritura în lungime.

În 2018, Sorin Păduraru a înregistrat o nouă performanţă la o competiție internațională. Este vorba despre Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor, organizate în Gibraltar, competiţie la care au participat peste 1500 sportivi din 27 țări.

Sportivul-pompier a obținut patru medalii, din care 2 de argint și 2 de bronz. Acesta s-a clasat pe locul II la proba de săritură în lungime, locul II la proba 4 x 100 m, locul III la proba 100 m plat și locul III la săritura în lungime.

„Ultima competiție națională la care am concurat a fost Campionatul Național de Atletism și Cros al Ministerului Afacerilor Interne din 2019, unde m-am clasat pe locul secund la proba săritura în lungime, obținând titlul de vicecampion național. A venit pandemia și n-am mai concurat, renunțând la cariera de sportiv”, a completat Sorin Păduraru.

Deși a ieșit la pensie, subofițerul în rezervă nu va renunța la cariera sportivă. Sorin a descoperit un alt sport. Este vorba despre badminton. Acesta are de gând să înființeze o grupă de copii, care să-i inițieze în tainele acestui sport și cu care să participe la competițiile naționale.

Îi urăm multă sănătate, succes în noua carieră sportivă și pensie cât mai lungă.

medalii

Image