Vaslui, RO

16.38°C
Overcast Clouds
Thursday
12.64°C / 21.35°C
Friday
13.64°C / 26.9°C
Saturday
16.09°C / 29.48°C

Nici o șansă pentru adversari: titlurile naționale au ajuns la Vaslui!

Nici o șansă pentru adversari: titlurile naționale au ajuns la Vaslui!

Vasluienii au dominat prima etapă a Campionatului Național de automodelism, competiție rezervată juniorilor și seniorilor și dotată cu trofeul Cupa Primăverii, ediția a doua.

La juniori mici, Erik Chiper a câștigat competiția atât la clasa 1/12 track, cât și la 1/10 track GT.

Pe locul secund s-a clasat un alt sportiv de la Palatul copiilor Vaslui. Este vorba despre Andrei Giurgea.

La juniori mari, primele două locuri au fost ocupate de elevii instructorului Constantin Olaru. Radu Tudor a câștigat competiția la ambele clase, iar pe doi s-a clasat Matei Leică, la ambele clase de concurs.

Palatul copiilor Vaslui a fost foarte aproape să ocupe în totalitate podiumul, Luca Obreja fiind la un pas de locul 3, clasându-se pe locul 4. Acesta a avut o evoluție promițătoare, mai ales că este de scurt timp legitimat la automodelism.

La seniori, Ciprian Olaru, de la Palatul Copiilor Vaslui, a câștigat competiția la ambele clase, iar podiumul a fost întregit de Mircea Șerban, locul 2, și Mihai Paul, locul 3, ambii de la Academia RC București.

„Nu s-a întocmit un clasament pe echipe, însă la o primă vedere suntem pe primul loc. A fost o etapă disputată, iar oaspeții noștri au plecat acasă cu impresii foarte bune. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Vaslui pentru sprijin și pentru faptul că ne-au pus la dispoziție această sală cu cea mai bună pistă de concurs de la nivel național. De asemenea, mulțumim Federației Române de Modelism, pentru încrederea acordată, Consiliului Județean Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Palatului copiilor Vaslui și sponsorilor noștri, Familia Safir, Casa Tudora și Miaunel & Miaunică”, a spus Constantin Olaru.

La Vaslui au fost prezente în competiție trei echipaje din București, precum și din Pucioasa (Dâmbovița), Slobozia (Ialomița), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Miercurea Ciuc (Harghita) și Vaslui.

Pentru automodelismul vasluian urmează în week-end-ul 24-26 martie etapa a doua a Campionatului Național la București, clasa mini Z, iar în perioada 7-9 aprilie Vasluiul va organiza cea de-a treia etapă de Campionat Național.

Image