Ioan Harnagea, premiat de Federația Română de Rugby!

Ioan Harnagea, premiat de Federația Română de Rugby!

Profesorul Ioan Harnagea, de la CSȘ Bârlad și antrenorul RC Bârlad, a fost premiat de președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, proaspăt reales.

Șeful rugby-ului românesc a ținut să îi înmâneze o plachetă de excelență, în semn de apreciere pentru dezvoltarea acestui sport la Bârlad.

Ioan Harnagea a ajuns la vârsta de 65 de ani, din care 33 de ani i-a petrecut pe terenul de rugby, în calitate de antrenor, unde a format generații de rugbiști, unii ajungând în Superligă sau în campionatele străine, reprezentând cu cinste și naționala României.

”Bârladul a fost dintotdeauna recunoscut în toată ţară pentru numărul mare de tineri înzestraţi natural pentru rugby care s-au născut aici. De-a lungul timpului, toate cluburile importante din ţară au avut jucători născuţi şi crescuţi la Bârlad.
În prezent, foarte mulţi jucători originari din Bârlad joacă la diferite echipe mari din ţara noastră. Sunt jucători la Timişoara, Constanţa, Steaua. Sunt jucători originari din Bârlad care joacă şi în străinătate”, a spus Harnagea.

Întrebat cât de greu e să fii antrenor de rugby, profesorul bârlâdean a precizat că munca de tehnician are o mare încărcătură psihică.

”Cred că e mai greu pe bancă decât în teren. Ca jucător ai câteva responsabilităţi, ţi le respecţi şi ai scăpat de ele. Ca antrenor, toate responsabilităţile sunt pe umerii tăi. Trebuie să ai grijă de tot lotul, de toată echipa. Răspunzi atunci când echipa pierde. Munca de antrenor este foarte dificilă, este o muncă cu o mare încărcătură psihică”, a conchis Ioan Harnagea.