A apărut un nou sport la Bârlad: teqball!

A apărut un nou sport la Bârlad: teqball!

Teqball-ul prinde viață la Bârlad, grație unor oameni inimoși, care au făcut posibilă practicarea acestui sport în orașul rulmenților.

S-au disputat deja mai multe partide, iar week-end-ul trecut a avut loc turneul caritabil TAVI, care s-a bucurat de un real succes. La startul competiției au fost 14 echipe.

Scopul turneului de teqball a fost strângerea de fonduri pentru ajutorarea unui micuț de numai 1 an și 9 luni, diagnosticat cu cancer ”rabdomiosarcom de tip alveolar”, la finalul întrecerii fiind adunată suma de 2.600 lei.

Cele 14 echipe au fost împărțite în trei grupe, iar în semifinale s-au calificat Skills – Sevens (2-0) și Islanda – Câinișorii (1-2).

Finala a fost extrem de disputată, SKILLS impunându-se cu scorul de 3-2, la seturi în fața echipei Câinișorii.

Turneul a avut la start și o echipă mixtă, Arsenal Mix, care a avut în componență o reprezentantă a sexului frumos, care a impresionat prin execuții de excepție.

teqball3

Ce este Teqball?

TEQBALL este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial, la doar 3 ani de la apariție, 2017.


Pe scurt, este un sport care se joacă pe o masă curbată, în general cu o minge obișnuită de fotbal. De aici și motto-ul TEQBALL, The World Is Curved. La prima vedere pare un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe...masă, una...curbată.


Două detalii importante care fac din acest sport unul extrem de spectaculos. Folosind ideea simplă a unei mese curbate, a fost creat un sport care se poate practica oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen.


Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific, care face din acest sport unul extrem de atractiv și dinamic.
Există deja competiții internaționale, Cupe Mondiale (2017, 2018, 2019), turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Totul a pornit de la un vis, un vis care a devenit realitate, următorul pas fiind recunoașterea ca sport olimpic.


La nivel mondial, TEQBALL are ambasadori de marcă, ex-jucători de fotbal, precum Ronaldinho, Figo, Galas, Karembeu, Puyol, Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Brazilia.

teqball1

 

teqball4