CS Dante Botoșani a cerut o amânare a discutării de către comisia FRF a contestației depuse de Sporting Juniorul Vaslui.

Formația coordonată de Cornel Cracea a contestat dreptul de joc al botosãneanului Cornel Cãinari și speră să câștige meciul la masa verde.

Jucătorul a fost adus prin transfer de Dante Botoșani de la Foresta Suceava, după perioada de transferuri, stabilită de FRF, situație pe care o cunoaște și staff-ul formației din Botoșani.

Numai că adversarii mizează pe o prevedere neclară din regulamentul de organizare a meciurilor de baraj, care specifică faptul că ”în ceea ce priveste jucãtorii care pot fi folositi în acest play-off, conform Anexei 4 la RSTJF în care sunt trecute prevederile regulamentare speciale aplicable în perioada mai – septembrie în urma efectelor pandemiei COVID-19 la nivelul fotbalului românesc, au drept de joc doar jucãtorii legitimati/transferati regulamentar la clubul în cauzã pânã la data de 16 martie 2020, inclusiv cei care intrã sub incidenta articolului 18 din anexã”, care se bate cap în cap cu o altă prevedere regulamentară, care spune că ”“în conformitate cu dispozitiile art. 19 alin. 4 din Regulamentul privind Statutul si Transferul Jucãtorilor de Fotbal, jucãtorii legitimati la nivel de AJF ulterior încheierii perioadei de transferuri a FRF (25 februarie 2020) nu pot participa la jocurile echipelor clubului ce evolueazã în competitiile organizate de FRF”.

Totuși, conducătorii lui CS Dante nu mai sunt așa de siguri de interpretarea regulamentului și au solicitat o amânare, în speranța că vor găsi o portiță de salvare.

Aceștia au solicitat, inclusiv, Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui un răspuns cu privire la cât de corecte sunt rezultatele testelor Covid-19 ale echipei vasluiene.

Rămâne ca mâine, 7 august, FRF să decidă cine are dreptate în această speță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here