Startul sezonului în România la handbal va fi amânat cu cel puțin trei săptămâni. Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a votat în unanimitate Reglementările privind situațiile speciale, iar aici se specifică în mod clar când pot fi reprogramate jocurile.

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal s-a reunit într-o ședință de lucru, iar unul dintre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi a fost aprobarea regulamentului pentru situații de urgență.

Acesta a fost votat în unanimitate de membrii forului care au fost prezenți la ședință. Practic, din acest moment totul este reglemantat de la bun început, iar deciziile nu mai pot fi subiective.

Conform Reglementărilor privind situațiile speciale se știe și când ar putea să înceapă sezonul. Situația actuală s-ar încadra la cazul „competițiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de 1 lună”.

În aceste condiții, regulamentul spune că reprogramarea meciurilor la toate categoriile competiționale se poate face începând cu „21 de zile de la momentul reînceperii antrenamentelor specifice în sală, în cazul în care competițiile au fost întrerupte pentru o perioadă mai mare de 1 lună și sportivii s-au putut pregăti în spații deschise cu minim 10 zile înainte de intrarea în sală”.

Punctul de lumină mult așteptat de lumea handbalului, cu speranța unei scăderi a numărului de cazuri Covid-19, este 15 august. La data respectivă se așteaptă un OK din partea autorităților, astfel încât echipele să se poată pregăti normal în săli, să-și poată susține și programul de jocuri amicale.

Din acest moment, campionatele ar putea începe în aproximativ trei săptămâni (începând cu turneele de promovare). Având în vedere că startul era programat inițial pe data de 15 august, asta înseamnă că se va consemna o întârziere de trei săptămâni! Chiar și cu aceste trei săptămâni de amânare, toate competițiile au rămas în picioare, inclusiv turneele Final Four ale Cupei României, dar și play-off, plat-out la masculin.

Președintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat însă în cadrul ședinței că va merge marți la o întrevedere cu ministrul Ionuț Stroe, apoi va face demersuri în mod direct și către instituții implicate în lupta împotriva Covid-19, tocmai pentru a nu rata șansa de a începe competițiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here