Autoritățile naționale doresc să încurajeze practicarea sportului de performanță. În acest sens, Ministerul Sportului a decis să ofere cadou UN voucher de 300 de lei de copil. Pentru achiziția de echipament sportiv.

România se află pe locul II în Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. În acest context, autoritățile statului au venit cu o metodă de a susține mișcarea. Totuși, aceasta trebuie făcută într-un cadru organizat.

Astfel, Ministerul Sportului și Tineretului a anunțat că s-a găsit o modalitate de a susține copiii care aleg să facă sport de performanță. Se vor aloca vouchere pentru achiziționarea echipamentelor sportive.

Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere de 300 lei per copil pentru cheltuielile pentru echipament. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei ce practică sport într-un cadru organizat” a declarat ministrul sportului, într-o conferință.

În acest sens, se vor construi mai multe locuri unde se va puteq practica sportul organizat. Iar Statul promite susținerea chiar și a cluburilor private.

Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 săli polivalente, cu o capacitate între 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 săli de sport și 400 de baze sportive. Vom acorda sprijin cluburilor sportive private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma totală e de 180 milioane de euro, din fonduri europene. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, centre de recuperare medicală, noi tehnologii. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de 1.500 de structuri sportive” a declarat  Ionuț Stroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here