Situație dificilă pentru reprezentanții Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vaslui. Aceștia nu pot lua nicio decizie în privința startului noului sezon al ligilor 4 și 5 și nici cum vor arăta structural cele două competiții în condițiile actuale.

Conform ”Protocolului medical”, aprobat de FRF, pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, condițiile impuse sunt practic imposibile pentru echipele din ligile inferioare.

Paragraful care blochează total fotbalul amator se referă la testarea pentru Covid-19 și care sună așa: „testarea RT-PCR a echipelor (jucători, staff tehnic, medical și de suport) se va face înainte de începerea antrenamentelor în grup lărgit (sau cu toată echipa), dar nu mai târziu de 10 zile înainte de primul meci, și cu 3 zile înainte de primul meci. În situația în care competiția se va întinde pe o perioadă mai lungă, testările acestora se vor repeta la fiecare 14 zile”.

Cum un astfel de test costă 250 lei la Vaslui pentru o singură persoană, reprezentantele fotbalului județean ar trebui să aloce peste 50.000 de lei numai pentru asemenea teste, imposibil dacă ținem cont că majoritatea echipelor din ligile 4 și 5 nu cheltuie o asemenea sumă într-un întreg sezon competițional.

Nu mai punem faptul că echipele ar trebui să intre în cantonament, să aibă propriile autocare și să stea la hoteluri, în lipsa unor cantonamente proprii.

Sunt condiții pe care nici echipele din ligile superioare nu le pot onora în totalitate, așa că nu vom auzi prea curând de fotbal amator pe terenurile din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here