Prin intermediul unui comunicat de presă, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Vaslui a luat act de solicitarea primarului Vasile Pavăl, dar și a vasluienilor, pentru redeschiderea terenurilor de sport și a spațiilor de joacă.

Din păcate, membrii CLSU Vaslui nu au fost de acord cu redeschiderea acestora, alarmați de creșterea semnificativă a cazurilor de Covid-19.

”În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Vaslui din 7 iulie 2020, s-au analizat aspecte legate de posibilitatea deschiderii locurilor de joacă pentru copiii din municipiu, a zonelor de fitness în aer liber, precum și a terenurilor de sport aferente unităților de învățământ pentru accesul copiilor la acestea. Ca urmare a numărului în creștere de cazuri de infectare intracomunitară cu virusul SARS CoV-2 și din dorința de a proteja locuitorii municipiului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vaslui a decis că, până la ieșirea din starea de alertă, locurile de agrement mai sus menționate rămân închise, în respectarea măsurilor legal dispuse până acum de la nivel central. Totodată, s-a decis că, la momentul deschiderii, se va pune în aplicare un regulament de funcționare și acces în locurile de agrement, pentru a preveni infectarea cu coronavirus a persoanelor care le vor utiliza. Mulțumim tuturor vasluienilor care dau dovadă de responsabilitate și respectă indicațiile specialiștilor în sănătate!”, se arată în comunicatul CLSU Vaslui.

Prin urmare, copiii mai au de așteptat până când vor putea folosi din nou terenurile de sport și spațiile de joacă.

În acest context, asistăm la o aglomerare a zonelor dintre blocuri, unde există risc de accidente, așa cum s-a petrecut în cartierul 13 Decembrie, unde o fetiță minoră s-a ales cu dublă fractură, după ce a fost lovită de o mașină, ce ieșea din parcare.

Mai mult, week-end-ul trecut, în piața civică a Vasluiului au fost, la un moment dat, peste 1.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here