Fernando Varela susține că s-a simțit bine în România, unde a jucat pentrudouă echipe, FC Vaslui și Steaua.

La Vaslui s-a acomodat destul de greu, fiind un oraș mic, însă partea financiară, destul de consistetă, a fost cea care l-a determinat să continue, considerând că a fost o perioadă bună.

”M-am simțit foarte bine în România. Au fost 3-4 ani foarte buni, când am făcut performanță. La început a fost greu. Am venit din Portugalia într-un oraș ca Vaslui, unde nu aveam prea multe lucruri de făcut. Era un mall, dar foarte mic. Dar, am vorbit cu soția, pentru că banii erau foarte buni pentru mine, și a zis să stau la Vaslui 1-2 ani, după care să vedem ce se întâmplă. Am lucrat foarte bine, am fost serios, iar după a venit transferul la Steaua”, a spus Varela.

Fernando Varela susține că la început nu a avut încredere în finanțatorul Adrian Porumboiu, însă pe parcurs s-au împrietenit, iar sfaturile oferite au reprezentat adevărate lecții de viață

”M-am înțeles foarte bine. La primul amical în tricoul Vasluiului a venit la mine dl Porumboiu și mi-a zis că trebuie să slăbesc, pentru a fi cel mai bun fundaș din România. Prima dată, nu prea am avut încredere în el, dar după ce m-am consultat cu familia, care mi-a zis să fac ce spune el, fiindcă este cel care mă plătește, după care vedem ce se întâmplă. Am făcut ce mi-a spus, mi-a oferit multe lecții despre viață, iar acest lucru nu voi uita”, a completat jucătorul.

La Vaslui a fost adus de la Feirense (Portugalia), în 2012, și a îmbrăcat tricoul gaben-verde în 38 de jocuri din Liga 1, fiind transferat în toamna lui 2013 la Steaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here