Ovidiu Perianu, la 18 ani, a reușit să-l impresioneze pe finanțatorul FCSB, Gigi Becali, ieșind al doilea la testele fizice.

”Noi am făcut testele fizice, iar jucătorii noștri sunt mai buni decât înainte. Cel mai bun, cel care-i bate pe toți, este Tănase, nu stă la discuții cu nimeni. Al doilea este Perianu, ăla mic, de 18 ani”, spunea Gigi Becali zilele trecute la Pro X.

Înainte de a ajunge la FCSB, Perianu a fost și la juniorii lui FC Vaslui, însă a renunțat din cauza navetei. Așa a ajuns în curtea Viitorului Bârlad, iar aici l-a remarcat Costel Bâicu, cel care i-a recomandat să plece la Dinamo.

”În 2012, am fost luat de FC Vaslui, dar nu am putut să merg după vacanță, pentru că era greu cu naveta. La Viitorul Bârlad, după un an și jumătate, Costel Bâicu, de la AS Husana Huși, i-a spus tatei să mă ducă la Dinamo, pentru că sunt prea bun pentru Vaslui. Și așa am ajuns în 2013 la Dinamo, unde am stat câteva luni. Am fost antrenat de Iulian Matei, de la Dinamo, antrenor al celor născuți în 2002. La selecționarea copiilor, din 20 de copii câți eram înscriși pentru a da probe la Dinamo, Iulian Matei le-a zis părinților că rămâne doar unul singur, blondul de la Bârlad, adică eu. Erau copii de la Academia Dani Coman, însă doar eu am fost selectionat”, a povestit Ovidiu Perianu.

Din păcate, echipa bucureșteană a ”scăpat” prea ușor de el, iar după doar jumătate de an a ajuns la Academia Atletico Madrid, din București. În 2017, Ovidiu a semnat cu FCSB, unde are deja 2 meciuri în Liga 1:

”Am stat acolo trei ani, de fiecare dată ieșind cu echipa campioni pe București și în anii 2016 și 2017 campioni naționali! Datorită jocului bun din campionat, am fost urmărit aproape doi ani de cei de la FCSB. Eram singurul jucător care a jucat titular la toate meciurile, neschimbat din teren pe tot parcursul jocului. Așa am ajuns să fiu ofertat de cei de la FCSB, echipă cu care am și semnat”.

Ovidiu Perianu s-a născut în localitatea Bogești, comuna Pogana, iar luna trecută a împlinit vâsta de 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here