Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că sportivii profesioniști, printre care și fotbaliștii, pot intra în cantonamente, însă în condiții speciale de igienă și verificări medicale.

”Pentru sportivi avem două situații. Profesioniștii îşi pot relua cantonamentele, în condiţii speciale de igienă, de verificări medicale, însă competiţiile sportive în această primă etapă nu vor începe. Deci, repet, sportivii profesionişti îşi pot relua cantonamentele în condiţii foarte clar descrise, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate, acum, în prima etapă”, a precizat Klaus Iohannis.

În cazul sportivilor amatori, președintele României a transmis că a fost luată decizia reluării activității sportive doar în cazul în care se face doar sport individual.

”Pentru sportivii amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, sport individual inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori, este posibil să-şi reia activitatea doar la sporturi individuale şi doar în aer liber. Iar dacă se foloseşte o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde îşi schimbă echipamentul, nu este permis”, a mai spus șeful statului.

Prima etapă a relaxărilor va dura aproximativ două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here