Astăzi, cluburile din Liga Zimbrilor și Divizia A masculin s-au întrunit în sistem videoconferință cu șefii Federației Române de Handbal (FRH).

Principalul punct de discuție pe Ordinea de Zi a fost dezbaterea pe tema încheierii sezonului 2019-2020. În ceea ce privește Liga Zimbrilor, 11 din cele 14 grupări au fost pentru a pune punct final anului competițional.

Mai mult, nouă au susținut că acest campionat trebuie să se termine cu acordare de medalii. Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud Constanța și Steaua au fost cele trei cluburi care au susținut că acest sezon ar trebui să continue.

De asemenea, atât Liga Zimbrilor, cât și cluburile din Divizia A s-au exprimat pentru un viitor an competițional cu 16 echipe.

Apoi, grupările din Liga Zimbrilor au exclus varianta unui turneu de baraj pentru promovare/retrogradare cu Divizia A.

De asemenea, cluburile au votat în proporție de sută la sută, 22 de cluburi din 22, pentru eliminarea limitei pentru extracomunitari.

În schimb, a fost propusă o nouă regulă, ca pe foaia de joc să existe un număr minim de jucători români. Potaissa Turda, CSM Focșani și CSM Făgăraș au votat pentru minimum 10 români pe foaia de joc, toate celelalte grupări fiind pentru minimum opt români pe foaia de joc.

Iar pentru a mări aria de selecție în handbalul masculin în anii care vor veni, în completare a venit propunerea înființării echipei a doua în maximum 2 ani de zile. 12 cluburi au fost „Pentru”. Celelalte au venit cu o alternativă: cine va utiliza jucători Under 23 și 21 la prima echipă, să fie scutit de înființarea echipei a doua.

Toate concluziile în urma dezbaterii de azi vor fi trase luni, 18 mai, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al FRH.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here