Vasluiul a dat ultimul campion român din Turul Ciclist al României. Este vorba despre Andrei Nechita, care a obținut trofeul la prima lui participare la Mica Buclă.

De altfel, ciclistul a îmbrăcat tricoul galben după etapa de la Vaslui, orașul copilăriei sale, și a fost premiat de primarul Vasile Pavăl.

Andrei Nechita este născut la Bârlad, dar s-a mutat până la vârsta de 13 ani la Vaslui, după care a emigrat împreună cu familia în Italia, acolo unde a prins dragoste pentru ciclism.

”Am descoperit ciclismul la vârsta de 13 ani, când m-am mutat în Italia împreună cu părinții. Tatăl meu mi-a transmis pasiunea și a fost persoana care m-a îndrumat către acest sport. Am încercat și alte sporturi în copilărie, dar ciclismul m-a atras cel mai mult. Momentele dificile fac parte din acest sport deoarece este unul destul de greu. Însă, accidentările sunt dese și neprevăzute, dar tot timpul le-am depășit. Am urcat de fiecare dată cât mai repede pe bicicletă, am muncit mai mult, am făcut mai multe sacrificii și asta m-a ajutat să trec peste orice obstacol”, a spus Andrei Nechita.

Vasluianul a readus ciclismul din România la Jocurile Olimpice, după o pauză de 30 de ani. Din păcate, Andrei a abandonat cursa de la Olimpiada de la Londra din 2012.

Acesta a trecut cu bine de primele şase puncte de control de pe traseu, dar n-a mai ajuns până la finalul celor 249,5 kilometri.

Cu toate acestea, participarea la Jocurile Olimpice ”reprezintă un moment memorabil din cariera mea”.

Vasluiul a făcut parte din traseul Turului Ciclist al României timp de 3 ani: 2011, 2012 și 2013.

Din păcate, Mica Buclă a avut o pauză de cinci ani, revenind în 2018 la dimensiuni mai mici, fără ca Vasluiul să mai fie cuprins pe harta competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here