Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că nu mai prelungește Starea de Urgență după data de 15 mai, iar sportivii de performanță se pot întoarce în cantonamente, însă în anumite condiții care vor fi detaliate ulterior.

”Sporturile individuale sunt interzise. Sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane! Asta se aplică și atunci când facem mișcare în aer liber! Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, să înceapă cantonamentele. Nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă lungă de pregătire”, a spus Klaus Iohannis.

Astfel, handbalul ar putea relua sezonul 2019-2020 după data de 13 iunie. La Masculin s-a renunțat la ideea play-off și play-out și se vor disputa doar ultimele trei etape din sezonul regular, dacă autoritățile vor permite acest lucru.

Deocamdată, Consiliul de Administrație al FRH a decis să se joace, însă o decizie finală va fi luată pe 18 mai, când este programată următoarea ședință.

”Suntem în acceași situație, de incertitudine. Nu se știe nimic sigur. Nu putem chema jucătorii la antrenamente, pentru că nu știm dacă avem voie să facem pregătirea cu mai mult de trei persoane deodată. Așteptăm să vedem ce se va decide și vom face exact cum ni se spune”, a declarat Leonard Bibirig, antrenorul CSM Vaslui.

După cum arată ierarhiile, dar și după program, finalul de sezon va avea miză pentru zece formații din cele 14 (primele șase din Liga Zimbrilor, Poli Timișoara plus trei formații din zona play-out, CSM Bacău, CSM Făgăraș și CSM Vaslui).

Pentru Dunărea Călărași, CSM Focșani, CS HC Buzău și Reșița nu vor mai conta rezultatele.

CSM Vaslui ar trebui să câștige toate cele trei meciuri pe care le mai are de disputat, iar Bacău și Făgăraș să piardă totul, pentru a evita turneul de baraj.

În situația actuală, formația vasluiană este pe loc de baraj, programat în perioada 28-30 iunie.

Deocamdată nu s-a discutat pe marginea viitorului sezon competițional, dacă va începe cu 14 sau cu 16 echipe. Cei mai mulți sunt de acord pentru 16 echipe, dar asta și pentru a avea de unde să scadă, în cazul în care anumite grupări nu vor mai putea continua din această vară.

Până la o viitoare ședință a Consiliului de Administrație, federația va avea o consultare cu cluburile prin videoconferințpă, astfel: luni – 11 mai (Liga Zimbrilor), marți – 12 mai (Liga Florilor).

Atunci, se vor mai discuta variante de închidere a sezonului, dar și un sistem competițional cu 14 sau 16 echipe.

De fapt, această viitoare consultare cu cluburile poate înseamnă și cea mai importantă victorie a zilei, după ședința Consiliului de Administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here