Vasluianul Iustin Costea a depățit bariera celor 100 km propuși în cursa ”Autism 24h Marea Neagră”.

Pe durata a 24 de ore, campionul mondial la kempo a reușit să alerge 113 km, o premieră pentru sportivul de la CS Defender Vaslui, care înaintea acestui eveniment umanitar a alergat cel mai mult 25 km.

Iustin a precizat că a trăit o experiență frumoasă, mai ales că ediția din acest an s-a desfășurat în locații diferite pentru fiecare dintre cei 150 de participanți, din cauza epidemiei de coronavirus.

Sportivul a ales pădurea Bălteni, de la marginea municipiului Vaslui, și a avut parte pe parcursul celor 24 de ore de momente inedite, de la ploaie torențială, până la liniștea înfricoșătoare de la miezul nopții, ghidat pe traseu de clarul de lună, și ceața densă de la primele ore ale dimineții.

”Cel mai greu a fost pe la ora 2 dimineața, când șimțeam cum mi se înmoaie picioarele”, a spus Iustin Costea.

Acesta a ținut să le mulțumească tuturor celor care au donat bani în dreptul său și promite că va alerga și pentru km achitați în plus față de distanța parcursă în timpul concursului.

Un amplu interviu cu Iustin Costea, la final de cursă, puteți urmări aici:

Platformă online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism

Evenimentul a avut scop caritabil și a urmărit strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism.

”Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platformă unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h.

Cele mai ciudate locuri de alergare

Printre cele mai ciudate locuri, care au fost alese de participanți ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașină de spălat.

Participanții qu avut la dispoziție, ca la orice concurs care se respectă: număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare.

La startul competiției s-au aflat nume mari de ultramaratoniști din țară, iar la eveniment au participat și români din Anglia, Spania și Italia, care au alerga în izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here