Lucian Sânmărtean a vorbit la postul tv Digisport despre cariera sa de fotbalist. Acesta a amintit și de perioada FC Vaslui, afirmând că Adrian Porumboiu a fost cel care i-a salvat cariera.

Micul magician a declarat că Vasluiul a fost echipa care i-a întins o mână, într-un moment când nimeni nu mai doreas să lucreze cu el.

”A fost o etapă în care domnul Porumboiu mi-a revitalizat oarecum cariera şi m-a luat într-un moment în care nu foarte multă lume a mai dorit să continue cu mine. Pentru că veneam de afară, aveam o vârstă, nu multă lume şi-a asumat să rişte cu mine. Nea Adi a făcut un gest foarte ok, mi-a salvat oarecum cariera, iar eu, prin lucrurile pe care le-am făcut la Vaslui, i-am arătat recunoştinţă. A făcut-o într-un moment în care nu multă lume credea în mine”, a spus Lucian Sânmărtean.

Viorel Hizo, care e supranumit „Dulăul”, a recunoscut că a avut conflicte mărunte cu fostul mijlocaş, însă susține că Sânmărtean a fost cel mai bun jucător pe care l-a avut Vasluiul:

”Deci Sânmărtean, în economia jocului, dacă te uitai doar 3 minute la joc, puteai să-l prinzi când orice jucător de valoare voia să dribleze. Eu nu aveam cum să elimin din jocul echipei un jucător care putea să-mi elimine 3-4 sau chiar mai mulţi jucători. Şi atunci relaţia noastră a decurs foarte bine, a fost unul dintre cei mai buni jucători, dacă nu chiar cel mai buin jucător pe care l-a avut Vasluiul. În acea perioadă a ajuns la naţională când nimeni nu cred că mai credea. Luci a dat strălucire acelei echipe”, a precizat Viorel Hizo.

Fostul fotbalist galben-verde a recunoscut că Hizo l-a altoit, cât a fost la Vaslui.

”De ce să nu recunosc că m-a şi altoit. Prima dată am crezut că are ceva cu mine, avea o voce baritonală, gravă, de a se impune în vestiar, am crezut că ceva se întâmplă, că nu fac bine nimic. Şi când l-am descoperit, faţă în faţă, mi s-a părut de o blândeţe şi de o bunătate. Şi atunci, alea 5 la sută le jucam pentru el”, a explicat Sânmărtean.

La Vaslui, Lucian Sânmărtean a jucat în perioada iulie 2009 – februarie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here