Sebastian Țârțârău abia așteaptă revederea cu fotbalul. Căpitanul lui CSM Vaslui, ocupanta locului 2 în Liga 4, nu și-a închipuit că va trece prin asemenea momente, mai ales că timp de 17 ani neîntrerupți fotbalul a însemnat un mod de viață.

”Fără fotbal pentru mine e ca și cum am fi 5 frați și sunt doar 3 felii de pâine pe masă! Am o jumătate de inimă neagră fără fotbal, fără mișcare, mai ales că de la vârsta de 6 ani, timp de 17 ani, fotbalul era zilnic în viața mea. E o perioadă foarte grea pentru mine și pentru fotbal, și pentru toți fotbaliștii din lumea aceasta, dar și pentru suporterii înrăiți. Sper din tot sufletul să revină totul la normal într-o zi”, a spus Sebastian.

Acesta promite că se va muta pe teren, fotbalul fiind o a doua familie:

”După această pandemie cred că fotbalul va fi o gură de oxigen. Energie și extaz pentru toată lumea! Cred că după ce am stat și vom sta în casă, când o să iasă lumea sper să vină și la stadioane, să avem din nou are pline. 2-3 săptămâni, cred că o să stau doar pe terenul de fotbal când ieșim din pandemie. Îmi este dor de fotbal, însă sănătatea rămâne pe primul loc și sper să învingem această pandemie, “dacă există acest virus”, deși personal ceva îmi dă cu virgulă”.

Până atunci, jucătorul încearcă să se mențină în formă, având avantajul că are un al doilea loc de muncă, în afară de fotbal.

”În această perioadă mă antrenez la muncă. Am noroc că pot ieși din casă. Fac alergări prin pădure, în casă fac flotări, abdomene, dar părerea mea e că nu te ajută foarte mult. Îți pierzi din condiția fizică, din tonus. Va fi foarte greu să înceapă fotbalul din scurt, fără un pic de pregătire”, a completat Țârțârău.

”Liga 4 nu se va termina pe teren”,

este de părere căpitanul lui CSM Vaslui. El le recomandă oficialilor FRF să pună în practică modelul olandez, unde nicio echipă din ligile de fotbal nu retrogradează, iar echipele din liga 4, dacă facă dovada stabilității financiare să promoveze în Liga 3.

”Din păcate, cred că Liga a 4-a nu se va termina pe teren. Sunt șanse de 1% să continue acest campionat, dar cred că din liga a 4-a va promova orice echipă care are bani pentru a se menține în Liga 3, pentru că sunt foarte multe echipe din liga 3 care s-au retras dinainte să înceapă campionatul. Aș vrea ca reprezentanții FRF să preia modelul celor din Olanda, unde nimeni nu retrogradează din ligile inferioare și cine vrea să promoveze din liga 4, dacă are bani de liga 3”, a conchis Sebastian Țârțârău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here