Dup ultimele decizii ale Federației Europene de Handbal, FRH se regrupează și intenționează ca pe 4 mai să organizeze o nouă ședința a Consiliului de Administrație pentru a găsi o altă formulă de încheiere a sezonului competițional.

De această dată, forul condus de Alexandru Dedu are 4 variante pentru finalizarea întrecerilor interne, fiind luată în calcul și ideea înghețării competițiilor.

Într-o primă variantă, sezonul în Liga Zimbrilor ar urma să fie reluat pe 14 iunie, la o lună distanță de la ieșirea din Starea de Urgență. De asemenea, federația a renunțat la ideea unui turneu de sală,urmând ca pe 14 iunie să fie programată etapa a 24-a, pe 18 iunie-etapa a 25-a, iar pe 21 iunie se va disputa etapa a 26-a.

Miercuri, 24 iunie, este programată restanța dintre CSM Bacău – CS Dinamo București (Etapa 20); semifinala de Cupa României să conteze atât pentru restanța de campionat, cât și pentru semifinala Cupei României.

Duminică, 28 iunie, vor fi programate restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23).

Divizia A masculin

 • 19-21 iunie: disputarea direct a turneului final de Divizia A (19-21 iunie) cu cele 8 echipe clasate pe primele 2 locuri în cele 4 serii, în sistemul:
 • 19 iunie: meciuri eliminatorii între 1A-2B, 1C-2D, 1B-2A, 1D-2C
 • 20 iunie: semifinale: Meci 1: câștigătoarea între 1A-2B și 1C-2D; Meci 2: câștigătoarea între 1B-2A și1D-2C
 • 21 iunie: finalele: învinsele între ele, câștigătoarele între ele
 • 28-30 iunie: Baraj de promovare

Pentru înghețarea campionatelor, Federația Română de Handbal propune următoarele variante la masculin:

Liga Zimbrilor:

 • Propunere 1: închidere de campionat Liga Zimbrilor cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii
 • Propunere 2: închidere de campionat Liga Zimbrilor cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelului norvegian și german la masculin: număr de puncte împărțit la număr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii

Cupa României:

 • Propunere: Anulare. Alocare de locuri de Cupe Europene: conform clasamentului din Liga Zimbrilor.

Divizia A

 • Propunere: închidere de campionat cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelului norvegian și german la masculin: număr de puncte împărțit la număr de meciuri.

În ceea ce privește retrogradările / promovările, federația are mai multe propuneri:

Masculin

 • Propunere 1: fără retrogradare, promovează 2 echipe din Divizia A, după clasament întocmit conform modelului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri. Sezon competițional 2020-2021 cu 16 echipe. Play off cu 8 echipe (conform regulamentului actual) și Play Out tot cu 8 echipe, sistem de desfășurare identic cu al Play Off-ului
 • Propunere 2: cu retrogradare, retrogradează ultimele 2 clasate în urma întocmirii clasamentului pe modelul norvegian, promovează cele mai bine două clasate din Divizia A după întocmirea clasamentului pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, Play Off și Play Out ca și până acum.
 • Propunere 3: cu retrogradare stabilită în urma unui turneu de baraj între ultimele 2 clasate în Liga Zimbrilor și primele două clasate în urma întocmirii clasamentului în Divizia A pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, Play Off și Play Out ca și până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here