Cea mai importantă personalitate dată de „sportul minţii” din România, cea denumită „Regina şahului românesc”, campioana României de 7 ori, cea care a câştigat 6 medalii olimpice a avut, şi are strânse afinităţi cu Vasluiul.

Elisabeta Polihroniade a participat de 5 ori, ca invitată de onoare, la iniţiativa unui grup de profesori ai Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Aurora”, inclusiv prof. Cătălina Amarandei, director al şcolii, la întâlnirile cu lumea şahului vasluian, cu prilejul mai multor evenimente deosebite în anii: 2011, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

În ziua de 3 iunie 2013, timp de câteva ore, Elisabeta Polihroniade, Mare Maestră Internaţională de şah, a fost oaspetele Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui, unde şahul este disciplină opţională.

Părinţi, copii, profesori, participanţi la Simpozionul Naţional: „Şahul în învăţământul preuniversitar” au dorit să fie alături de „Regina şahului romănesc”, care a participat la un simultan, a răspuns la întrebări şi a acordat autografe viitorilor campioni.

„A fost o onoare pentru noi să o avem în şcoala noastră pe Elisabeta Polihroniade, o mare personalitate a sahului românesc. Ea ne-a făcut cinstea de a consemna în Cartea de onoare a şcolii”, a spus Constantin Grosu.

A inaugurat la Vaslui cea mai mare tablă de şah în aer liber din România, 04 iunie 2014.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” Vaslui, începând cu data de 01.09.2015, și-a schimbat denumirea în Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui, prin Decizia nr. 545 din 20 ianuarie 2015 a Consiliului Județean Vaslui.

În luna noiembrie 2017, opt profesori vasluieni, Ioan Soroceanu, Doiniţa Grigore, Prisecaru Lică, Mirela Bondrea, Onilă Ştefan, Oprişan Alexandra şi Daniel Mocanu, printre care și Constantin Grosu, președintele Asociației Județene de Șah Vaslui, au fost prezenți la deschiderea Turneului Regilor de la București, ca urmare a invitației primite de Centrul Școlar de Educație Incluzivă (C.S.E.I) „Elisabeta Polihroniade” Vaslui.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui organizează la sala de ședințe a Centrului de Afaceri, anual, Concursul Național Școlar de Șah, intitulat “In Memoriam Elisabeta Polihroniade”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here