Constantin Grosu continuă cu seria a 3-a de curiozități din lumea șahului vasluian:

1. Ştiaţi că…Renumitul om politic, profesor, scriitor, filozof, Corneliu Bichineţ, avea pasiuni deosebite pentru box, acordeon dar şi pentru şah? În 2007 , cu prilejul zilei de 15 septembrie, Ziua şahului în şcoli, în centrul oraşului, a făcut primele mutări demonstrative, în deschidere, cu talentaţii elevi şahişti ai Palatului Copiilor Vaslui.

2. Ştiaţi că… După numărul sportivilor legitimaţi din judeţul Vaslui şahul ocupă locul întâi, înaintea fotbalului? În prezent Familia şahiştilor legitimaţi la Federaţia Română de Şah este de 895 membri. Chiar dacă unii îl consideră doar un sport al minţii, într-o partidă intensă de şah se pot consuma mai multe calorii decât am fi înclinaţi să credem. Deci să jucăm şah ca să slăbim!

3. Ştiaţi că…Lotul de arbitri din cadrul Asociaţiei Judeţene de Şah Vaslui este format din 9 membri? Aceştia sunt: Baban Cătălin Dumitru, Bazon Vlad, Ciobanu Ginu, Cristea Neculai, Ghiurtu Aurelian, Grosu C. Constantin, Hanga Wylly, Maftei Niţă, Munteanu Maricel, Scarlat Gică, Ursan Marius Cornel şi Zărnescu Marius.

4. Ştiaţi că…Doi arbitri de şah din cadrul Asociaţiei Judeţene de Şah Vaslui au licenţe F.I.D.E. ?Aceştia sunt: Baban Cătălin Dumitru şi Ursan Cornel Marius.

5. Ştiaţi că…Acs „gambit” Huşi este Clubul sportiv cu cei mai mulţi jucători legitimaţi la F.R. Şah? În prezent sunt 206 sportivi legitimaţi, urmat de C.S. Sergentul Vaslui cu 172 sportivi legitimaţi.

6. Ştiaţi că… Ac de Şah Realitatea Huşi este cel mai galonat club de şah din judeţul Vaslui? Astfel echipe de şahişti ai clubului au avut 6 participări la Campionatul Naţional de Şah, Divizia B şi o participare la Campionatul Naţional de Şah, Divizia A.

7. Ştiaţi că… La prima participarea în Divizia A, octombrie 2017, Clubul de Şah Realitatea Huşi a avut o prestaţie Foarte bună? Folosind doar jucători proprii a obţinut victorii la echipele din Bistriţa, din Galaţi şi din Arad, a obţinut şi două meciuri egale cu adversarii din Braşov şi Constanţa, dar şi înfrângeri de la CS Otopeni şi de la CS Victoria Techirghiol, echipă ce a promovat în Liga Naţională.

8. Ştiaţi că…Revista ”Regine si regi” este singura revistă de atitudine şi opinie privind şahul în şcoli, cluburi şi palate ale copiilor? Este o revistă cu ISSN, al cărui redactor şef sunt, aflată la al treilea număr, editată la MEDIA SIND şi în care se regăsesc peste 100 de autori. Cred că este o provocare pentru fiecare animator al şahului şi nu numai. V-o recomand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here