Cluburile din Liga Zimbrilor vor o ediție 2020-2021 formată din 16 echipe. Zece din cele 14 cluburi actuale au votat pentru extinderea ligii.

Printre echipele care sunt de acord cu mărirea participantelor se numără și CSM Vaslui, formația aflată pe locul 12 și care în proiectul fără play-out ar scăpa de retrogradarea directă, nu și de baraj.

Doar Minaur, CSM București, Steaua și Potaissa Turda nu sunt de acord cu schimbarea formatului.

”Un sezon cu 16 echipe nu mi-l pot imagina ca fiind o rețetă de succes. A pierde play-off-ul, spun eu că ne scade din atractivitatea competiției față de televiziuni, față de spectatori. Cred că ar fi un sezon foarte anost cu 16 echipe, cu patru echipe despre care s-ar ști că ar fi retrogradate dinainte de decembrie. Nu ar avea sens, s-ar dilua foarte tare competiția. Trebuie găsită formula să rămânem în 14 echipe. Trebuie întrebate cluburile din liga a doua, dacă vor să promoveze și dacă au perspectivă. Trebuie găsită o cale, în așa fel încât Liga Zimbrilor să rămână cu 14 formații”, a spus Flaviu Sîsîiac, președintele Potaissei Turda.

În schimb, Gabriel Armanu, antrenorul lui CSM Călărași, consideră că formatul cu 16 echipe ar duce la o dezvoltare a handbalului în România:

„În situația în care avem un compromis, această perioadă delicată, aș juca cu 16 echipe. Chiar dacă alții spun că s-ar dilua campionatul, până la urmă trebuie să fim corecți și față de celelalte competitoare. În plus, mai apar două orașe pe harta Ligii Naționale, ar mai putea fi câte 16-18 jucători, ai da de lucru și la alții. Mai popularizezi handbalul și în locațiile respective”.

Un proiect al FRH prevede eliminarea play-off-ului și play-out-ului din actuala ediție și încheierea ei cu derularea ultimelor trei etape din sezonul regular sub formă de turneu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here