La nici 17 ani, Alexandru Mario Dosoftei a împlinit deja zece ani de când practică fotbalul. O face în mod profesionist la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, fiind elev al unității liceale în clasa a X-a.

Puștiul face parte din grupa 2003, coordonată de profesorul Ionuț Chiochiu, și evoluează în Campionatul Național, la Under 17.

Visează frumos, cu gândul că poate deveni un fotbalist cunoscut în România, însă nu neglijează nici școala, unde are ca obiectiv admiterea la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dorind să ajungă un bun profesor.

”Planurile mele sunt legate tot de domeniul sportiv. Vreau o carieră în învățământ, însă îmi doresc să continui și cu fotbalul. Doresc să joc la un nivel cât mai ridicat. Pentru asta mă pregătesc zi de zi. Fotbalul este viața mea”, a spus Mario.

Juniorul lui LPS Vaslui este familiarizat cu performanța, reușind deja să câștige mai multe turnee de fotbal din Spania, Franța, Portugalia, Bulgaria, Ucraina și Moldova.

”Am calificări la faza națională a Olimpiadei de Pregătire sportivă teoretică, unde am obținut un loc onorabil, deși am ratat podiumul”, a completat jucătorul.

În plină pandemie de noul coronavirus, Mario Dosftei a vrut să sprijine personalul aflat în linia întâi. Acesta a scos la licitație pe pagina de facebook tricoul de la echipa națională a handbalistului Nicușor Negru, pe care l-a cunoscut după un meci disputat la Vaslui, obținând suma de 500 lei.

Banii i-a depus în contul Fundației Spitalului Județean de Urgență Vaslui și vor fi folosiți pentru achiziția de materiale sanitare.

”Un gest mic, pe care ar trebuie să-l facem cu toții. Împreună vom reuși să învingem virusul!”, a conchis tânărul fotbalist, pasionat de tik tok.

La cumpăna dintre ani, Mario Alex a avut parte și de o surpriză plăcută. Acesta a dat nas în nas cu Vasile Mogoș, fotbalistul favorit al Vasluiului, după ce a ajuns în prim plan la echipa națională a României.

Bineînțeles că nu a ratat momentul de a discuta și a se fotografia cu jucătorul lui Cremonese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here