În condițiile în care oficialii Federației Române de Handbal (FRH) au precizat că ambele competiții se vor încheia pe teren, tot mai mulți conducători de cluburi de handbal din România se întreabă dacă Ligile Zimbrilor și Florilor vor continua în formatul inițial sau vor suferi modificări.

Cel puțin la masculin sunt tot mai multe voci care anunță că se va renunța la play-off și play-out, urmând a se disputa doar cele trei etape rămase din sezonul regular.

”Dacă luăm ca și plan ieșirea din Starea de Urgență în 16 mai, iar din 18 mai toată lumea ar putea să intre în săli, să reînceapă antrenamentele, atunci în situația asta avem opțiunea de a încheia campionatele până la sfârșitul lunii iunie. La masculin este mai puțin complicat, pentru că noțiunea cu play-off și play-out a dispărut definitiv din peisaj, este imposibil să se mai joace acest segment din program. Vom juca toate etapele din tur și retur, asta înseamnă trei etape plus cele trei jocuri restanță, două ale echipei Dinamo și Poli – Buzău. De asemenea, ar mai fi turneul Final Four al Cupei României. Un avantaj ar fi faptul că unul dintre meciurile restanță, Dinamo – CSM Bacău, este și una dintre semifinale în Final Four, care ar putea conta și pentru campionat, cât și pentru Cupa României. Jucăm acest Final Four pe două zile, jucăm celelalte partide într-un turneu de sală și încheiem. Cele două turnee (n.r. Final Four și cele trei etape restante) le-am programat în funcție de programul stabilit de Federația Europeană pentru cupele europene și echipele național”, a declarat Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, pentru prosport.ro.

Oficialul federal a mai precizat că și la nivelul Diviziei A vor fi modificări, urmând a fi organizate turnee semifinale, turnee finale și turnee de baraj, toate în perioade în care există și meciuri de cupe europene. Toate cele trei sunt în plan în opțiunea cu încheierea sezonului în luna iunie.

În acest moment, în varianta renunțării la play-out, CSM Vaslui ar fi sigură de salvarea de la retrogradarea directă, având un avans de zece puncte față de HC Buzău, penultima clasată.

Pentru a scăpa de barajul de menținere, formația vasluiană ar trebui să câștige toate cele trei jocuri rămase de disputat, în timp de Bacău și Făgăraș să nu obțină niciun punct.

Distanța dintre Vaslui, locul 12, și Bacău, locul 10, este în prezent de patru puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here