Leonard Bibirig, antrenorul CSM Vaslui, așteaptă deciziile FRH în privința finalizării actualului sezon competițional.

Tehnicianul consideră că ediția 2019-2020 a Ligii Zimbrilor este compromisă, mai ales că timpul este relativ scurt, pentru a finaliza competiția în condiții bune.

Mai mult, jucătorii vin după o perioadă lungă de inactivitate, chiar dacă s-au pregătit individual acasă. Mai trebuie luat în calcul și revenirea străinilor în țară, în condițiile în care aceștia ar trebui să stea 14 zile în carantină sau izolare. La sfârșitul lunii mai expiră și contractele multor handbaliști.

”Este greu să ne facem planuri în momentul de față. Nu știu când se va întâmpla cu această pandemie. Din punctul meu de vedere, sezonul este compromis. Depinde de ce va decide FRH. Vom face exact cum ni se spune. Însă e greu să intri direct în competiție, după două luni de inactivitate. Ce fac jucătorii acasă nu se cheamă pregătire, ci doar pentru a menține un tonus fizic bun. După mine, mai bine compromitem acest sezon, pentru a-l pregăti mai bine pe cel viitor. Atunci când se va decide reluarea campionatului va fi extrem de dificil, mai ales la nivel de juniori, unde aceștia vor avea ca prioritate școala. Pe 31 mai, majoritatea jucătorilor își încheie contractele și depinde de ei dacă își vor da acceptul pentru a mai continua o lună-două. Federația va avea ultimul cuvânt și va decide ce este mai bine pentru handbal”, a spus Leonard Bibirig.

Antrenorul CSM Vaslui a mai precizat că în această perioadă prioritatea o reprezintă sănătatea jucătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here