Stabilit la Burgos, de mai bine de 12 ani, vasluianul Ciprian Ratză Crăinicieanu, povestește situația din Spania, țară serios afectată de noul coronavirus.

Practic, spaniolii sunt obligați să stea în casă, singura ieșire fiind doar la cel mai apropiat magazin alimentar din zona de domiciliu.

”Suntem în casă, suntem în carantină. La noi, situația e un pic mai gravă. Avem peste 12.000 de morți. Avem trei săptămâni de când suntem în casă. Este interzisă părăsirea domiciliului la mai mult de 250 de metri, aici, în Spania. Tot ce este peste, se sancționează cu amenzi de la 6.000 de euro în sus. Te lasă să îți faci cumpărăturile la cel mai apropiat magazin. Aproape toată lumea respectă regulile, așa că așteptăm să vedem cum evoluează situația și când putem reveni la o viață normală”, a spus Ciprian.

Sportivul, campion de MMA și jiu jitsu brazilian, nu este speriat de situație și așteaptă momentul când va reveni la o viață socială normală:

”Nu mă sperie situația, însă trebuie să avem grijă. E o situație destul de delicată, care afectează practic toată lumea. Cred că cel mai bine e să respectăm regulile și să stăm în casă, să avem grijă de noi, până când autoritățile ne vor oferi o soluție la ceea ce se întâmplă”.

El este nevoit să mute mobila zilnic, pentru a-și face loc pentru pregătirea fizică, însă este imposibil să te antrenezi corect.

”Ca sportiv, este foarte greu acum. Când mă trezesc, beau cafeaua și încep să mut mobila prin casă. Din nefericire, stau într-un apartament. Ca să pot să mă antrenez cât de cât, trebuie să mut în fiecare zi mobila din sufragerie, ca să întind niște saltele și încerc să mențin un pic tonusul. Nu se poate antrena în condițiile astea. Cel care crede că se antrenează în casă, se înșeală amarnic. Încercăm doar să menținem tonusul și kilogramele. Abia aștept să revin la sală. Cred că în două săptămâni pot ajunge la o formă fizică apropiată pentru competiții”, a afirmat Ciprian Crăiniceanu.

Anul trecut, sportivul a devenit campion european la Grappling, competiția care a avut loc la Amsterdam, la categoria No-Gi, peste 30 de ani, 80-85 kg.

La Vaslui, Ratză a fost component de bază al echipei masculine de handbal, după ce junioratul l-a făcut la LPS Vaslui, sub coordonarea profesorului Laurențiu Cozma.

În Spania a devenit campion la Jiu Jitsu Brazilian și MMA în competițiile pentru amatori, devenind astfel o mândrie locală a orașului Burgos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here