Puțină lume știe că Eugen Baciu, fotbalist care s-a consacrat la FCSB, este născut și crescut la Vaslui.

Fostul fundaș central a ajuns între timp bugetar, fiind profesor de sport la o școală din București.

”Din păcate, copiii nu mai vin către sport. S-au cantonat mai mult pe tablete, pe tehnologie. Ar trebui făcut ceva la invel naţional, inspectorat şcolar, să atragă copiii către fotbal”, spunea Baciu, într-un interviu data postului TV Telekom Sport.

Eugen Baciu are una dintre cele mai ciudate poveşti din fotbalul românesc. A fost transferat în 2004 de FCSB de la FCM Bacău şi a fost ţinut ”captiv” timp de şapte ani la echipa lui Gigi Becali, din cauza unei clauze din contractul de transfer.

Concret, FCSB ar fi trebuit să-i plătească lui Dumitru Sechelariu suma de 800.000 de euro, dacă Gigi Becali l-ar fi vândut pe Eugen Baciu sau l-ar fi lăsat să plece liber de contract.

Aşa s-a ajuns în situaţia în care Eugen Baciu a jucat timp de şapte ani la FCSB, deşi era mai mult rezervă sau juca la echipa secundă a clubului. De fiecare dată când a ajungea la final de contract, Gigi Becali îi înainta o nouă ofertă, pentru a nu plăti acea clauză către Sechelariu, cu care patronul FCSB se certase între timp.

Cel mai bun meci al său în tricoul FCSB-ului a fost pe 2 octombrie 2007, cu Arsenal, pe Ghencea, meci pierdut de ”roş-albaştri”. Baciu a fost votat atunci cel mai bun jucător de la FCSB, după ce nu i-a dat nicio şansă lui Emmanuel Adebayor.

Până la urmă, în 2011, Eugen Baciu a plecat de la FCSB, a revenit la FCM Bacău, dar echipa s-a desfiinţat şi el s-a retras.

Eugen Baciu nu a jucat nicio secundă la o echipă de seniori din Vaslui. Însă, abc-ul fotbalului l-a învățat la Liceul cu Program Sportiv, sub comanda regretatului profesor Constantin Ciulei, făcând parte dintr-o generație bună, din care îl amintim pe Valentin Damian, actualul antrenor al LPS Vaslui, U19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here