Ca și România, nici SUA nu a scăpat de epidemia de coronavirus. Vasluianul Cătălin Șerban, coordonatorul și proprietarul lui iProskills Academy, a fost nevoit să suspende activitatea și să se izoleze în casa de la Chicago.

”Ne odihnim acum. Avem timp mai mult decât am vrea. Suntem izolați la domiciliu. Suntem izolați. Acum am timp să vorbesc mai mult și cu prietenii mei. Fac același lucru și ei. Așteptăm hotărârile celor din Guvern sau ale administrației locale din Chicago. Suntem puternici și optimiști. Vin din domeniul sportului și știu că mereu după ce pierzi un meci, te regrupezi și urmează un altul”, a spus Cătălin Șerban.

La Chicago, vasluianul se ocupă de una dintre cele mai reprezentative academii de fotbal din America, care a pronit în urmă cu patru ani cu 7 copii, iar acum are 19 echipe, fete și băieți.

Chiar dacă nu se mai întâlnește în iarbă cu copiii, Cătălin ține legătura zilnic cu ei, ținându-i activi, prin susținerea de antrenamente individuale:

”Țin legătura zilnic cu ei. Ne vedem online cu toții. Încerc să-i țin motivați cât pot. Le cer măcar o oră pe zi să facă mișcare. Le trimitem zilnic materiale cu ce ar trebui să facă, iar ei ne trimit câte zece secunde de video cu ce au făcut, iar la sfârșitul zilei facem montajul cu ce au realizat. E un mod în a-i ține activi. E o variantă în a interacționa între ei și de a-i ține ocupați”.

Cătălin Șerban are și un mesaj pentru vasluieni, cerându-le să respecte măsura izolării la domiciliu, astfel încât această epidemie să fie stopată cât mai repede.

”Noi sportivii știm ce este disciplina, de aceea acum mai mult ca oricând trebuie să fim disciplinați. Ne este dor de familie și în multe momente vrem să fim unii alături de alții. Însă e momentul să fim disciplinați , să ne pese unul de celălalt și să respectăm ce spun autoritățile, să păstrăm acum distanța socială, fiindcă vom avea timp să ne strângem unul cu altul”, a spus antrenorul, născut la Vaslui.

La sfârșitul anului 2006, vasluianul Cătălin Șerban a decis să lase învățământul românesc pentru tărâmul făgăduinței.

A plecat în SUA cu o viză temporară, iar șederea s-a dovedit mai lungă, mai ales că acolo a întâlnit-o pe aleasa inimii, o poloneză ca i-a devenit soție.

De câțiva ani face ceea ce-i place să ofere cât mai multe din tainele fotbalului, cel care i-a adus atâtea satisfacții când era sportiv de performanță la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here