Pandemia de Coronavirus a cuprins aproape toată Europa. Este și cazul Angliei, acolo unde locuiesc mii de români.

Printre ei se regăsește și cuplul de sportivi vasluieni Larisa Arcip și Dan Spiridon. Cei doi locuiesc de mai mulți ani într-un orășel de lângă Birmingham, iar acum sunt ”lock down” în propria casă, de la Solihull.

”Suntem bine, în condițiile date. Și Anglia a intrat în lock down, s-au închis școlile, magazinele, sălile de fitness, iar cazurile s-au înmulțit de la o zi la alta. Noi stăm în Solihull, un orășel pe lângă Birmingham, unde sunt doar 9 cazuri confirmate”, a spus fosta atletă.

Larisa și soțul ei, fostul fotbalist al Bacăului și Botoșaniului, însă vasluian la origine, Dan Spiridon, s-au adaptat imediat la noul stil de viață:

”Încercăm să luăm partea pozitivă. Fac și eu ce îmi place zilele astea, că în general muncesc mult la sală, pentru că îmi place. Mai facem un puzzle, ne antrenăm în grădină. Ieșim pe lângă casă la o alergare”.

În Anglia încă mai e voie o dată pe zi la cumpărături, iar lumea a început să asculte și să păstreze distanța. ”Când trecem pe lângă cineva, încercăm să păstrăm distanța”, a completat vasluianca, care acum este antrenor personal de fitness.

De altfel, cei care frecventează sala nu au rupt contactul cu Larisa și se pregătesc în mediul online.

”Am început câteva sesiuni de personal training online în perioada asta, să îmi ajut clienții să se mențină în formă fizică”, a adăugat Larisa Arcip, care le transmite vasluienilor să aibă răbdare și totul va fi bine.

Larisa Arcip a fost eleva Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, unde a fost antrenată de profesoara Viorica Pintilie.

Vasluianca a fost studentă a Universităţii Akron din Ohio, Statele Unite ale Americii, unde a primit o bursă în cadrul Facultăţii de Psihologie.

Printre cele mai importante rezultate din carieră se numără: medalie de bronz la Campionatul Mondial de Juniori II Canada; medalie de bronz la Festivalul Olimpic, Paris, Franţa; medalie de argint cu echipa la Campionatul European de Cros, Olanda; locul IV la Campionatul European din Lituania; multiplă medaliată la Campionatele Balcanice şi Campionatele Naţionale. Este deţinătoarea a peste 100 de medalii la diferite concursuri.

Pentru deţinătoarea mai multor recorduri personale de excepţie, cea mai importantă competiţie – „ce mi-a rămas în suflet şi la care am câştigat o medalie” – este Campionatul Mondial din Canada, de la Sherbrook.

Soțul Larisei, Dan Spiridon a evoluat în Liga 1, cu FCM Bacău, iar în liga secundă a evoluat la FCM Bacău, FC Botoșani și Dacia Unirea Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here