Handbalul juvenil vasluian are parte de generații foarte bune de sportivi. Un exemplu este Smaranda Mihăilă, junioară 2 la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, unde este pregătită de profesoara Maria Ostan.

Vasluianca s-a calificat la a treia finală consecutivă la Olimpiada Națională de istorie. Smaranda este eleva Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, iar la istorie este pregătită de profesorul Tiberiu Dogariu.

Adolescenta a obținut anul trecut locul 3 la faza națională, competiția având loc la Drobeta Turnu Severin, iar anul acesta, la Piatra Neamț, mizează pe un rezultat și mai bun.

”Mereu istoria a reprezentat un mare interes pentru mine, de aceea am depus un mare efort în a mă pregăti în fiecare an de participarea la olimpiada, iar o nouă calificare la faza națională îmi aduce o mare satisfacție și recompensează munca pe care am depus-o. Nu pot spune că am așteptări la faza națională, nu sper neapărat la premiu, deși voi depune efort pentru a obține un rezultat cât mai bun, dar cred cu tărie că mai importantă decât obținerea unui premiu este experienţa de care voi avea parte”, a spus Smaranda Mihăilă.

Și în plan sportiv, olimpica noastră are parte de rezultate bune. Echipa din care face parte s-a calificat în grupa principală la Turneul Valoare, unde se luptă pentru un loc la turneul final.

”Cât despre cum se împacă istoria cu sportul, având în vedere faptul că acestea sunt principalele mele pasiuni, mereu am încercat să mă dedic în mod egal ambelor activități și să profit de faptul că îmi pot ocupa anii de liceu cu astfel de experiențe diferite”, a completat sportiva.

Legat de planurile de viitor, Smaranda a precizat că nu are o idee bine definită, însă ”știu doar că îmi doresc ca parcursul meu profesional să fie unul axat pe implicare în comunitatea din care fac parte, pe ajutarea, susținerea și dezvoltarea celor din jurul meu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here