Vasluianul Ștefan Prisăcaru, de la CS Sergentul, este noul deținător al Trofeului ”Deliciosul de Vaslui”.

La vârsta de 14 ani, acesta a fost cel mai bun la turneul Open, fiind secondat de Vasile Marian, din Huși, podiumul fiind încheiat de Aurelian Ciobanu, din Bacău.

La Veterani, cel mai bun a fost hușeanul Petruș Arhire, iar la Elo 1600 a câștigat ieșeanul Vasile Rusu. La Elo 1400, cel mai bun a fost Matei Dodoi, din Iași, iar la Elo 1200 a câștigat hușeanul Marian Andrieș.

La fete, cea mai bună a fost vasluianca Diana Rusu.

La Open B, competiția a fost dominată și câștigată de șahiștii de la Gambit Huși.

Competiția a fost organizată de CS Sergentul Vaslui, cu sprijinul Grupului de firme Safir.

Ștefan Prisăcaru: ”Este o mare realizare!”

Ștefan Prisăcaru trece printr-o perioadă excelentă, fiind calificat la faza națională a ONSS la șah.

De asemenea, Ștefan a fost de două ori pe podium la Campionatul Național Școlar de șah ”Elisabeta Polihroniade”, competiție organizată în perioada 3-12 ianuarie, la Covasna, unde a obţinut Locul II la Proba de dezlegări, Locul III la Şah rapid, Locul IV la Şah clasic şi Locul V la Blitz.

Însă, cea mai mare performanță a fost atinsă la Campionatul Național de șah, seniori, fiind calificat în finala competiției.

”Pentru mine, trofeul „Deliciosul de Vaslui” reprezintă încă un obiectiv îndeplinit și o mare realizare prin faptul că am reușit să păstrăm trofeul la Clubul Sergentul Vaslui, pentru prima dată fiind câștigat de către un vasluian legitimat la clubul vasluian. De asemenea, este o confirmare a faptului că un tânăr, care se pregătește intens, cu dăruire și pasiune, poate depăși chiar și pe cei care sunt profesori și antrenori în acel domeniu. Îmi propun să particip la cât mai multe competiții și să câștig cât mai multe trofee. Aș vrea să mulțumesc primului meu profesor de șah, Cătălin Baban, alături de care am descoperit tainele șahului, și domnului profesor Grosu Constantin pentru susținere și implicarea acestuia în activitatea șahistică în județul Vaslui”, a spus Ștefan Prisăcaru.

În următoarea perioadă, șahistul vasluian va participa la Campionatul Național de Juniori, Campionatul Național de Seniori, Olimpiada Națională a Sportului Școlar și Campionatul European de Juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here