Primarul Vasile Pavăl a anunțat un eveniment sportiv de excepție, poate numărul 1 al acestui an.

La Vaslui vor veni cei mai faimoși baschetbaliști din lume! Este vorba despre Harlem Globetrotters Team.

Evenimentul va avea loc în luna mai, la Sala Sporturilor, iar până atunci un reprezentant al echipei Harlem va veni la Vaslui, pentru a pune la punct toate detaliile și data când va fi organizat show-ul.

Americanii sunt cunoscuți pentru abilităţile lor uimitoare de baschet, acrobaţiile fenomenale, umor, dar şi pentru implicarea lor socială, prin acte caritabile pe teren şi în afara acestuia.

O echipă de baschet care a depăşit şi mutat normele baschetului clasic, fiind arhicunoscută în cultura sportului şi a divertismentului. Fanii baschetului vor avea ocazia unică de a se apropia de acţiune, mai mult ca oricând. Evenimentul de la Vaslui oferă fanilor oportunităţi multiple de a interacţiona cu superstar-urile Globetrotters, în timpul meciului, dar şi după meci.

Harlem Globetrotters a fost fondată de Abe Saperstein în 1926, în Chicago, Illinois, cu 20 de ani înaintea fondării Ligii Naţionale de Baschet American (NBA).

Primul meci oficial a fost jucat pe 7 ianuarie 1927, iar de-a lungul anilor, echipa a jucat peste 26.000 de meciuri-spectacol, în 123 de țări.

De asemenea, jucătorii au demonstrat că pot fi entertaineri şi în afara terenului, apărând în două filme de la Hollywood în anii 50.

Începând cu anul 1970, echipa a apărut constant la emisiuni televizate, a rezolvat mistere împreună cu Scooby-Doo, a apărut în seriale animate create de Hanna-Barbera, dar și în propria emisiune tv live.

Pentru a le încununa meritele, în anul 1982 Harlem Globtrotters au primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Lista superstar-urilor Harlem Globetrotters care vor ajunge la Vaslui include o serie de sportivi consacraţi pentru acest tip de spectacol: Big Easy, Lights Out, Torch, Spider, Bulldog, Flip, Handles, conduşi de legendarul antrenor Sweet Lou Dunbar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here