Momentul aniversar al profesorului Liviu Gugleș a avut parte de o încărcătură emoțională mare.

La împlinirea a 70 de ani, omul ”blestemat” să-și petreacă viața pe semicerc, totul din pasiune și dragoste pentru handbal, nu a fost uitat de prieteni, foștii elevi, colegi și autorități.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a ținut foarte mult să vină personal la eveniment, conferindu-i o plachetă de excelență, ca semn de mulțumire și apreciere pentru ceea ce a făcut profesorul Gugleș pentru handbalul și sportul vasluian.

”Vin momente în viața unui om când privește înapoi. Vin momente în viața unui om când se uită în jur și își face o analiză a ceea ce a realizat. Vin momente când te întrebi: Am fost util? Am sprijinit, am învățat, am educat! Sunt convins că aceste momente au venit în viața domnului profesor Gugleș. Profesorului emerit, a cărui dăruire a dus handbalul vasluian pe culmile excelenței, la celebrarea vârstei înțelepciunii, îi doresc multă sănătate, să se bucure de viață, iar noi, vasluienii, îl vom prețui și îl vom respecta mereu pentru ceea ce a realizat pentru sportul vasluian”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Un musafir surpriză a fost Sorin Toacsen, fostul mare portar al naționalei de seniori a României. În calitate de oficial al FRH, acesta a ținut să îl felicite pe antrenorul emerit și să-i confere un trofeu de excelență.

”Au fost ani frumoși, care eu în mod special i-am petrecut alături de dumneavoastră, atât ca sportiv, cât și ca antrenor federal, care se ocupa de juniori. În numele FRH, al domnului președinte și, în special, în numele meu, vrem să vă oferim un mic simbol pentru tot ceea ce ați făcut pentru handbalul românesc și cel vasluian. Mulți juniori, mulți sportivi au trecut prin mâinile d-voastră. Știm foarte bine că zona Moldovei a fost una de excelență. Aș vrea să vă felicit pentru toți sportivii care încă evoluează în Liga Națională, care a fost o generație de excepție, 1982-1983, pe care ați crescut-o, cu care ați mers la Campionatul European. Nu cred că vă veți opri aici! Handbalul vasluian are nevoie de d-voastră!”, a spus Sorin Toacsen.

Martori la evenimentul de suflet au fost și mari handbaliști ai României, pregătiți de profesorul Liviu Gugleș.

Amintim aici de portarul Vasile Cocuz, cel mai bun produs al școlii de handbal de la Vaslui, medaliat cu bronz la un Campionat Mondial, care a ținut să îi mulțumească pentru ceea ce l-a învățat.

Fostul căpitan al României, Leonard Bibirig, actualul antrenor principal al CSM Vaslui, i-a conferit profesorului Gugleș ”Steaua recunoștinței”.

De asemenea, directorul Direcției Județene de Sport și Tineret, Răducu Tatu, i-a mulțumit pentru buna colaborare, oferindu-i o plachetă de excelență.

Surpriza serii a fost oferită de generația 1982-1983 de la naționala de juniori și tineret, pregătită de Liviu Gugleș.

Prin intermediul unui film, puștii de atunci, oamenii maturi de acum, au ținut să-l felicite pe profesor la ceas aniversar și să-i mulțumească pentru ceea ce au învățat de la el.

Momentul a fost unul profund, Liviu Gugleș regăsindu-și cu greu cuvintele, fiind doborât de lacrimi.

”Cu această generație am reușit câteva rezultate notabile. La Campionatul European de juniori din 2001, din Luxemburg, ne-am clasat pe locul 4, iar un an mai târziu, la Gdansk, Polonia, am obținut locul 6 la Campionatul European de tineret”, a declarat profesorul.

Printre invitați s-au găsit foști colegi de catedră de la Bârlad și Vaslui, foști jucători de la Moldosin și HC Vaslui, cu toții felicitându-l și urându-i pensie lungă, pentru a se bucura cât mai mult de nepoți.

La final, Liviu Gugleș a trecut în revistă toate generațiile pe care le-a pregătit, cu care a obținut 19 calificări la turneele finale ale Campionatelor Naționale, unde a obținut 3 titluri naționale, 5 titluri de vicecampioană și 5 clasări pe locul 3, pregătind și promovând 36 de elevi la loturile naționale de cadeți, juniori și tineret, precum și la echipe din Liga Națională.

Profesorul vasluian a ținut să mulțumească familiei, colaboratorilor, foștilor colegi și sportivi, afirmând că împreună au reușit să mențină handbalul vasluian în prim plan.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru întreaga activitate. Palmaresul si dăruirea de care ați dat dovadă în carieră dumneavoastră vă recomandă a fi nr. 1 în handbalul vasluian. Rar mi-a fost dat să vă văd la costum cu cravată, dar trebuie să recunosc că vă prinde. Viață lungă, sănătate și clipe frumoase alaturi de cei dragi. Felicitări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here