Astăzi, Asociația Sportivă a Suporterilor FC Vaslui și Sporting Vaslui au pus bazele unui proiect de readucere a fotbalului vasluian în elita națională.

Un prim pas a fost realizat prin recuperarea siglei și a palmaresului FC Vaslui, astfel că din acest moment Sporting Vaslui va evolua în competițiile oficiale și amicale sub sigla care a adus glorie sportului rege din Vaslui pe plan internațional.

Flavius Gheorghieș, reprezentant ASS FC Vaslui

Obiectivul imediat al Sporting Vaslui este promovarea în liga 3, însă antrenorul Cornel Cracea nu ascunde faptul că echipa vasluiană va încerca promovarea în liga secundă încă din primul an de participare în eșalonul 3.

Cornel Cracea, antrenor Sporting Vaslui

”Prin acest parteneriat, care într-un final s-a materializat, ne dorim ca într-un timp relativ scurt să ajungem din nou pe harta națională a fotbalului în culorile galben-verzi. Ca și obiectiv pentru acești puști de 17-18 ani ar fi promovarea în Liga 3, după care, o mare dorință a mea personală, să ajungem la nivelul Ligii 2. Dacă se poate în următorul sezon, ar fi ceva extraordinar pentru noi. Consider că puștii noștri sunt destul de maturi la acest moment, lucru dovedit prin jocurile amicale la care am participat. Cred că sunt jucători de calitate, atât timp cât fac parte din loturile echipelor naționale de juniori și, mai nou, au apărut tot felul de oferte de la cluburi din ligile 1 și 2. Ne dorim ca acești copii să facă pasul în fotbalul mare prin orașul Vaslui”, a spus Cornel Cracea.

În staff a fost cooptat și Cătălin Popa, care va ocupa funcția de director sportiv. Acesta este bucuros că cele două entități și-au dat mâna pentru a duce mai departe spiritul galben-verde.

”Mi-a aduc aminte că acum 10 ani, puștii de azi care formează Sporting Vaslui erau copii de mingi. Aveau idoli pe Sânmărtean, Adailton, Wesley, Temwanjera sau Stanciu. În vara acestui an se va întâmpla un lucru deosebit. Sper ca acest lucru să fie încununat cu promovarea în Liga 3. În acest an se împlinesc 18 ani de la înființarea clubului FC Vaslui. Sunt 18 ani în care acești puști vor sărbători majoratul pe teren, promovând în Liga 3, iar suporterii vor sărbători majoratul în tribună, alături de acești copii”, a spus Cătălin Popa.

Din retur, alături de puștii lui Sporting Vaslui vor fi și membrii Peluzei Nord Vaslui, care își vor face simțită prezența la fiecare meci, iar împreună să readucă fotbalul vasluian în ligile superioare.

Andrei Mîță, reprezentant ASS FC Vaslui

În acest proiect se dorește implicarea și a autorităților locale, având nevoie de susținerea întregii comunități, pentru ca fotbalul vasluian să revină sub reflectoarele competițiilor importante din România.

Costinel Botez, antrenor secund Sporting Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here