La Vaslui, Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS) este luată în derâdere de profesorii de sport.

Puțini mai fac din pasiune meseria. Dovada o reprezintă prezența școlilor vasluiene la aceste competiții de masă.

În loc să încurajezi copiii să participe din plăcere la mișcare, fără a prioritiza rezultatele, mai bine nu te prezinți.

Așa se face că multe dintre fazele locale ale ONSS s-au disputat cu două-trei echipe sau deloc.

De exemplu, la volei gimnaziu există doar Școala ”Mihail Sadoveanu” Vaslui și atât. Va merge la etapa regională fără a disputa vreu meci pe plan local.

La licee, tabloul este la fel de sumbru. La băieți, în zona Vaslui au participat doar două echipe: Colegiul Economic ”Anghel Rugină” (FOTO), cea care a câștigat faza pe oraș, și Liceul ”Emil Racoviță”.

La fete au concurat trei licee. Este vorba despre Liceul ”Mihail Kogălniceanu”, câștigătoarea fazei locale, Liceul ”Emil Racoviță” și Colegiul Economic ”Anghel Rugină” (FOTO).

Nici la handbal, gimnaziu, lucrurile nu stau mai bine. La băieți, în zona Vaslui, urban, au participat doar școlile ”Elena Cuza”, ”Dimitrie Cantemir” și ”Mihail Sadoveanu” (FOTO).

Se anunță puține echipe și la faza pe municipiul Vaslui la handbal fete, care va avea loc sâmbătă, 1 februarie.

Se pune întrebarea: Se mai face sport în școlile vasluiene, dacă nu încurajăm participarea la asemenea competiții, care nu înseamnă performanță, ci socializare și încurajarea pentru sport și mișcare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here