Ștefan Prisăcaru, Alebrt Bălăuță, Diana Andreea Rusu, de la Palatul Copiilor Vaslui, și Sabina Scîrlătescu, de la Gambit Huși, vor reprezenta județul Vaslui la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar (ONSS) la șah.

Aceștia au câștigat etapa județeană, faza pe gimnaziu și liceu, ce a avut loc la Liceul ”Nicolae Iorga” Negrești, unde au concurat 34 de elevi șahiști, calificați de la fazele locale.

La gimnaziu, fete, Sabina Scîrlătescu Sabina, de la Școala ”Mihail Sadoveanu” Huși, a câștigat competiția, fiind urmată în clasament de Florina Bedreag, de la Şcoala „Anastasie Panu” Huşi, și Ana Irina Cioată, de la Şcoala „Alexandra Nechita” Vaslui.

La gimnaziu, băieți, cel mai bun a fost Ștefan Prisăcaru, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, urmat în clasament de Alexandru Munteanu, de la Şcoala nr.1 Stănileşti, și Sebastian Moldoveanu, de la Şcoala ”Mihail Sadoveanu” Huşi.

La liceu, fete, podiumul arată astfel: 1. Diana Rusu, de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, 2.Teodora Panainte, Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, 3.Bianca Sălcianu, de la Liceul „Cuza Vodă” Huși.

La băieși, cel mai bun a fost Bălăuţă Amarghioalei Albert Ionuț, de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, urmat de Armanu Sebastian de la Liceul ”Ioan Corivan” Huşi şi de Aliciuc Alexandru de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui.

De remarcat că vasluienii sunt membri ai Cercului de şah de la Palatul Copiilor Vaslui, iar huşenii, care au un nucleu valoros, sunt membri ai Clubului de Şah „Gambit” Huşi.

Doar locurile 1 de la fiecare categorie vor reprezenta judeţul nostru la ONSS, disciplina şah, faza naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here