Vasluienii Demis Grigoraș și Alexandru Asoltanei participă cu echipa națională a României la turneul din Italia (10-12 ianuarie), prima etapă din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2021, găzduită de Egipt.

Va fi prima ediție cu 32 de națiuni la start, dar asta nu înseamnă calificări mai accesibile pentru tricolori. Din contră, va avea de parcurs trei etape de calificare pentru a ajunge la turneul final. În ultimii ani, România a avut de abordat doar două faze de calificare.

Prima reprezentativă s-a reunit la București, iar pe 8 ianuarie a plecat la Benevento (Italia), acolo unde va avea loc bătălia pentru un loc de calificare în turul următor.

Pentru a ajunge în Egipt, naționala României are de parcurs trei etape de calificare, astfel:

Etapa 1: turneu în Italia cu Georgia, Kosovo și țara gazdă (10-12 ianuarie). Merge mai departe doar dacă va câștiga grupa.

Etapa a 2-a: va disputa un play-off în 15-19 aprilie cu o națională de la Euro care nu va participa la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice (Norvegia, Franța, Spania, Croația, Germania, Suedia sunt deja calificate; alte două națiuni vor ajunge acolo după Euro 2020)

Etapa a 3-a: un play-off cu o națională situată în afara Top 4 la Euro 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here