Inter Traian Vaslui a ajuns un simbol în minifotbalul și futsalul din România. De 20 de ani, clubul coordonat de Bogdan Gheorghiță a însemnat plăcerea de a juca fotbal.

În această perioadă, Inter Traian a format caractere, iar mare parte dintre ei au ajuns în fotbalul de performanță.

La ceas aniversar, foști și actuali ”interiști” din Vaslui și-au dat întâlnire, pentru a depăna amintiri, pentru a se bucura de reușite și pentru a se felicita.

Printre ei s-au regăsit Francisc Cristea, actualmente fotbalist la Politehnica Iași, în prima ligă, Alin Abuzătoaei, care a trecut pe la Steaua, Cristi Șoldan, fotbalist greu de ”pensionat” și mulți alții, care au dat ”viață” spiritului de interist.

A fost o întâlnire cu ”a fost odată ca niciodată” și ”povestea continuă”.

Mai întâi, ”creierul” Interului din cartierul vasluian, Traian, Bogdan Gheorghiță, a povestit cum a pornit totul: ”Inter Traian s-a înființat din dorința unor puști de la ”Ștefan Procopiu”, în vârstă de 15 ani, de a participa la competițiile de fotbal pe care le urmăreau de mici, în Sala Sporturilor din Vaslui. Inițial, grupul s-a chemat Internazionale, dar odată cu o ediție a Summer Cup, când Primăria a dorit ca participantele să poarte și denumirea cartierelor de unde provin, s-a adăugat și Traian, majoritatea componenților fiind de la blocurile din acea zonă. Oficial, echipa se cheamă Internazionale Traian, însă noi folosim sintagma Inter-Traian”.

Bogdan Gheorghiță și-a adus aminte și de prima competiție la care a participat Inter Traian! Se întâmpla în 1999 și a fost Cupa Umaniștilor.

”De atunci am devenit una dintre cele mai bune echipe de fotbal pe teren redus din județul Vaslui. Primele titluri de Campioană la competițiile de seniori le-am obținut în 2017 (Campioană Județeană, Câștigătoare a Cupei României și Câștigătoare a Summer Cup Vaslui). În 2018 am devenit Campioana secțiunii de Futsal a WinterCupVaslui, iar în 2019 a reușit cea mai importantă performanță, câștigarea Winter Cup Vaslui – secțiunea Open, cu cea mai tânără echipă din competiție”, a adăugat Bogdan.

Deviza Inter Traian este „Formăm caractere”, iar odată cu selecționarea unor jucători la loturile naționale de fotbal (Francisc Cristea), futsal (Alex Bădiț și Vlăduț Dudău) și minifotbal (Mocanu Vlăduț), clubul a reușit să își îndeplinească obiectivul, acela de a da tinerilor o șansă spre marea performanță.

”Reluarea campionatului de minifotbal ne-a prins cumva „nehotărâți și nepregătiți”, astfel încât lotul nostru nu a putut fi prezent la multe dintre partidele disputate. Sperăm că vom reuși să integrăm minifotbalul în viețile noastre și să nu mai avem ghinionul accidentărilor, astfel încât să putem ataca în retur titlul de campioană”, a precizat managerul-coordonator al Inter Traian Vaslui.

Proiectul Inter Traian Vaslui, care beneficiază de sprijinul SC Podul Înalt SA, Magazinul BurinstMag Vaslui și Burinst Gaz Vaslui, precum și de portalul Religia Sportului, este unul pe termen mediu, nu este condiționat de câștigarea titlului de campioană în acest sezon și vizează calificarea, în premieră, la Turneul Final al Campionatului Național de Minifotbal.

”Obiectivul este dificil și îndrăzneț, însă nu imposibil. Ulterior, în măsura în care performanțele se vor dovedi mulțumitoare, ne dorim participarea la Champions League. Vom vedea. Dorim tuturor echipelor un An Nou Fericit cu sănătate și bucurii!”, a conchis Bogdan Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here