Sporting Juniorul Vaslui a ajuns la vârsta de 10 ani. Un deceniu al performanței am putea spune, ținând cont că în această perioadă au câștigat patru titluri naționale.

Proiectul a prins viață în urma campaniei ”Bobocel în galben-verde”, eveniment organizat și susținut de Grupul Safir.

În urma acestei inițiative a apărut Sporting Juniorul Vaslui, care nu a fost ”zgârcită” la performanță.

Primul trofeu a fost obținut în 2011, când fost câștigată finala Memorialului ”Gheorghe Ola”.

Au urmat doi ani consecutivi, când Sporting Juniorul a deținut supremația națională, în fața Academiei ”Gheorghe Hagi”, la juniori D, obținând titlurile naționale în 2014 și 2015.

În 2017, fotbaliștii coordonați de Cornel Cracea avea să câștige marele trofeu la Under 17, fiind cea mai bună echipă din Campionatul Național de juniori, deși jucătorii lui Sporting erau cu un an-doi mai mici ca vârstă față de adversari.

Au urmat doi ani în Liga Elitelor, unde la Under 17 a ajuns în careul de ași, iar la Under 19 avea să termine pe locul 3 în seria Est, după Viitorul Constanța și Dinamo, cele mai puternice academii de fotbal din România.

În cei zece ani de existență, Sporting a dat an de an jucători la loturile naționale, iar unii dintre ei au făcut pasul către prima ligă, iar alții evoluează în eșalonul trei, cu gândul revenirii la Marea Familie, intitulată Sporting Juniorul Vaslui.

Între timp, fotbaliștii lui Cornel Cracea au făcut pasul către fotbalul mare, fiind lidera Ligii 4 la seniori, cu șansele cele mai mari de a accede în eșalonul trei.

Evenimentul aniversar nu a fost trecut cu vederea și a fost marcat așa cum se cuvine, participând toți cei care au îmbrăcat sau îmbracă tricoul lui Sporting, dar și primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here