Mike Temwanjera, unul din simbolurile lui FC Vaslui, a spus DA imediat, când a fost sunat și rugat să participe la turneul caritabil ”Fotbal din inimă”, organizat de Asociația Suporterilor FC Vaslui.

Astfel, Mike a luat avionul și, după trei zile de zburat și mers cu mașina, totalizând 7.000 km, a ajuns direct la Sala Polivalentă, unde era așteptat de aproximativ 1.000 de fani galben-verzi.

Apariția lui pe parchetul sălii a fost în aplauzele spectatorilor, care i-au făcut o primire pe care nu o va uita niciodată.

Numele său a fost auzit și pe parcursul meciului, iar atunci când a marcat, sala s-a transformat într-un adevărat vulcan, erupând în ropote de aplauze și ovații la adresa celui care a stat la FC Vaslui până s-a stins lumina definitiv.

Atacantul din Zimbabwe a petrecut șapte sezoane la Vaslui, între 2007 și 2014, a impresionat de multe ori atât pe teren, cât și în afara lui, iar acest lucru nu a fost uitat de suporteri, care l-au sufocat la propriu, fiind supus la un maraton al autografelor și ședințelor foto, Mike părăsind sala după aproape o oră de la terminarea evenimentului.

Temwanjera a reușit să marcheze în tricoul Vasluiului 39 de goluri în 174 de partide. A rămas atâta vreme, fiind martor la schimbările masive de lot din trupa moldavă, pentru că s-a îndrăgostit iremediabil de liniștea aceea provincială din Vaslui.

El a mărturisit în repetate rânduri că, pentru el, FC Vaslui înseamnă familia sa! A spus-o și la ”Fotbal din inimă”, într-o limbă română curată, deși nu mai este în România de cinci ani.

Istoria Ligii 1 îl va reține pe Mike Temewanjera drept al optulea cel mai bun marcator străin din campionatul nostru, după Eric de Oliveira, Wesley, Bojan Golubovic, Harlem Gnohere, Pantelis Kapetanos, Tha’er Bawab și Kehinde Fatai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here