Sala de sport a Școlii gimnaziale ”Episcop Iacov Antonoivici” a primit toate avizele și autorizațiile necesare, astfel încât elevii acestei unități de învățământ își vor putea desfășura orele de educație fizică în noua clădire, începând de luni, 18 noiembrie.

Asta după ce, ieri, preț de aproape trei ore, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, ai Companiei Naționale de Investiții (beneficiarul), ai constructorului, ai Primăriei Municipiului Bârlad (proprietar) și ai școlii (administrator) au inspectat imobilul și au verificat toate documentele. Constatarea a fost că imobilul poate fi recepționat.

„După remedierea unor inadvertențe constatate în trecut de comisia de recepție, de această dată lucrurile au fost în ordine, astfel încât sala a putut fi recepționată. Cei de la Compania de Investiții au preluat-o de la constructor și, pe loc, ne-au predat-o nouă, urmând ca drepturile de administrare să fie transferate în scurt timp la conducerea școlii. Este o veste îndelung așteptată deopotrivă de elevi și profesori, dar și de părinții copiilor, care ajunseseră la capătul răbdărilor după ce, apropape un an de zile, sala a stat nefolosită. Rezolvarea acestei probleme este acum mai puțin importantă în comparație cu bucuria elevilor acestei școli!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noua sală de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonoivici” a fost ridicată în circa doi ani și două luni, iar lucrările, care s-au încheiat pe data de 17 noiembrie 2018, au avut o valoare de circa 6 milioane lei, cu TVA, fiind desfășurate pe o suprafață de peste 1.400 metri pătrați, ceea ce face din investiție una dintre cele mai mari (180 locuri) și moderne din toată zona Moldovei.

FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here