Hușana Huși se bazează în actuala ediție a Ligii 3 pe serviciile portarului Bogdan Miron, adus în toamna anului trecut de la Gauss Bacău, echipă care a obținut promovarea în liga a treia, însă a renunțat la loc, din lipsă de bani.

Puțină lume știe că Bogdan Miron este un portar cu experiență, având minute bune jucate în prima ligă.

Băcăuanul a apărat poarta Jiului Petroșani, cu care s-a salvat de la retrogradare, a Voinței Sibiu și cea a Ceahlăului Piatra Neamț, bifând, în total, 80, de meciuri în Liga 1. Cu Astra Giurgiu a obținut promovarea în prima ligă.

În liga secundă a mai îmbrăcat echipamentul formațiilor CSMS Iași, Dunărea Galați și CSM Bacău, totalizând 148 de meciuri în Liga 2.

Ajuns la vârsta de 37 de ani, Bogdan Miron nu a renunțat definitiv la carieră, iar în victoria Hușanei Huși, cu FC 2 Botoșani, scor 2-1, a fost îngerul păzitor, apărând un penalty și alte trei mingi din situație de unu la unu.

”Ăsta e rolul portarului, să ajute echipa când nu mai pot cei din față. Nu e primul penalty apărat de mine în carieră. E un sentiment de bucurie, mai ales că am câștigat. Felicitări colegilor mei! A fost un meci de uzură, de dorință foarte mare de a câștiga”, a spus Bogdan Miron.

Portarul ocupă și funcția de antrenor secund la Hușana, având deja Licența B UEFA. Bogdan s-a înscris la cursurile pentru Licența A UEFA, fiind coleg cu foștii internaționali Bogdan Lobonț, fost antrenor la Universitatea Cluj în sezonul trecut, Daniel Pancu, antrenor pricipal la FC Rapid și Costin Lazăr, abia retras din activitatea de fotbalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here