FRH a anunțat lotul României de senioare pentru primele meciuri din calificările la turneul final al EURO 2020.

Echipa condusă de Tomas Ryde și Costică Buceschi va debuta în această campanie pe teren propriu împotriva Ucrainei, meci programat să aibă loc în Sala D.P. Colibași din Brașov, pe 25 septembrie, ora 18:30. 

Printre jucătoarele convocate de selecționer se regăsește și vasluianca Lorena Ostase (21 ani), fostă elevă a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui.

În prezent, ea evoluează pe postul de pivot la CSM Slatina, în Liga Florilor.

Visul Lorenei este să ajungă la turneul final.

„E un vis mare, sper să-l pot cuprinde. Prin jocul meu vreau să demonstrez că pot să ajung la națională și de la o echipă mică, precum Slatina”, spunea vasluianca, imediat după Trofeul Carpați, unde a avut evoluții excelente la România B.

Lorena Ostase a început să joace handbal la LPS Vaslui, sub îndrumarea profesorului Constantin Crăciun. Începând din 13 septembrie 2010, ea a făcut parte din echipa Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, având-o ca profesoară pe Victorina Bora.

În 2014, Lorena Ostase a fost componentă a echipei de junioare a României care a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Macedonia, iar în anul 2016 a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial pentru tineret.

Ostase a fost votată în echipa ideală a turneului ca cel mai bun pivot al competiției.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here