Comisia Europeană organizează și finantează ȋn perioada 23-30 septembrie 2019, Săptămâna Europeană a Sportului, editia a V-a, care promovează sportul și activitatea fizică ȋn vederea formării unui stil de viață activ ȋn randul copiilor și tinerilor. Sunt implicate tările membre ale Uniunii Europene.

În România, ca și ȋn anii trecuți, coordonator național este Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, cofinanțator al proiectului.

Asociația Județeană Sportul Pentru Toți (AJSPT) Vaslui va organiza Săptămâna Europeană a Sportului, ȋn mai multe centre din județ, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui, Palatul Copiilor și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vaslui, numeroase licee, școli gimnaziale și grădinițe din municipiul și județul Vaslui, la care vor participa peste 3.400 de preșcolari, elevi și 250 de voluntari la diverse activități sportive (ștafete, parcursuri aplicative și dans, biciclete și role, tenis de masă, arte martiale, cros, handbal, fotbal, baschet, volei, gimnastică aerobică și karting).

În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, un eveniment important ȋl va reprezenta Ziua Europeană a Sportului Școlar, care va avea loc ȋn data de 27 septembrie.

Înscrierile se pot face la următorul link: http://www.essd.eu/ro/ .

”Cu speranța că și anul acesta județul Vaslui va organiza evenimente utile și plăcute în Săptămâna Europeană a Sportului, vă doresc tuturor multă sănătate, mult succes la școală, iar binele și frumosul să vă înconjoare! Mulțumiri anticipate pentru implicare”, a declarat Elena Anușca-Doglan, președintele AJSPT Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here