Cristian Adrian Șoldan, de la selecționata AJF Vaslui, a fost declarat cel mai bun jucător de la Cupa ”Ștefan cel Mare”.

La 41 de ani, vasluianul este încă jucător activ, fiind căpitanul echipei FC 2007 Gârceni.

Pentru el, fotbalul este un mod de viață: ”Sunt înnebunit după fotbal! Este ca și familia mea! Când am renunțat la performanță, am suferit. Noroc de liga 4!”.

Întrebat cât și-ar mai dori să fie fotbalist activ, Cristi Șoldan susține că ”doar o accidentare gravă, m-ar priva de această plăcere”.

Mijlocașul Gârceniului este un exemplu pentru tânăra generație, afirmând că încă este privat de anumite plăceri ale vieții: ”Nu beau, nu fumez, nu mă droghez! Profit de orice timp liber și mă antrenez. Țin cont de alimentație și de programul de somn!”.

Cristi Șoldan este trist că Vasluiul nu are o infrastructură sportivă foarte bună și din acest motiv, multe echipe din ligile 4 și 5 sunt nevoite să se întâlnească doar în ziua jocurilor.

”Sunt dispus să mă antrenez cinci zile pe săptămână, dar n-avem cum. De aceea, profit de orice competiție și intru pe teren. Am și un program personal de pregătire, pentru a mă menține în formă”, a completat fotbalistul.

Cristian Șoldan a învățat abc-ul fotbalului la CSȘ-LPS Vaslui, sub comanda antrenorilor Liviu Ciulei, Gheorghe Pintilie și Constantin Petrea.

A ajuns în fotbalul mare la Sportul Municipal Vaslui, cu care a promovat în liga 3 (sezonul 1998-1999).

În eșalonul trei a mai jucat pentru Unirea Negrești și FCM Huși, însă cele mai importante performanțe le-a obținut la FC Vaslui.

El a făcut parte din prima echipă din istoria clubului galben-verde, sub comanda antrenorului Ioan Sdrobiș, în liga 3.

Șoldan a făcut pasul și către Liga 2, în sezonul 2003-2004, sub comanda antrenorului Ioan Gigi.

După retragere, vasluianul a bifat mai multe jocuri în liga 4 la echipe din Banca, Fălciu, Râșești, Bârlad și Gârceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here