Cea de-a 12-a ediție a Cupei Sergentul la șah s-a bucurat de o largă participare.

Printre cei peste 100 de participanți au existat un maestru internațional (Victor Romcovici-Moldova), un maestru național (Aurelian Ciobanu-România) și mai mulți candidați de maestru (Bogdan Sava, Gheorghe Bratu, Neculai Dumitrică) și șahiști de categoriile I și a II-a.

Turneul de la Vaslui se bucură de notorietate internațională. Dovadă numărul mare de șahiști din R.Moldova (18 participanți), dar și a prezenței în premieră a unor șahiști din Scoția, Grecia și Rusia.

Constantin Grosu, organizatorul Cupei Sergentul

Clubul Gambit din Huși a avut cea mai numeroasă prezență în concurs. Aproape 40 de copii din Huși și comunele învecinate au venit la Cupa Sergentul, pentru a lua startul la turneul Open B, unde concurează doar copii sub 12 ani, rezultatele fiind omologate la Federația Română de Șah.

Marius Ursan, președinte CS Gambit Huși

Și copiii se bucură de prezența la turneu, încântați de faptul că leagă noi prietenii, dar și de calitatea concursului, adversarii fiind foarte buni, cu experiență acumulată în multe competiții.

Participantă de la CS Gambit Huși

Din cei peste 100 de participanți, 60 concurează la Open general, iar restul la Open B. Duminică, 28 iulie, este programată festivitatea de premiere.

Competiția este organizată de Clubul Sergentul, în parteneriat cu Primăria Vaslui, finanțarea fiind asigurată printr-un proiect, intitulat ”Pe drumul de costișe ce duce la Vaslui”.

Competiția este găzduită de Silver Mall Vaslui.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here