Joi, 25 iulie, consilierii locali vor aproba dezmembrarea în două loturi a imobilului-teren în suprafață de 51.786 mp, aparținând domeniului privat al municipiului Vaslui, situat în strada Husului FN.

Lotul 2, în suprafață de 14.318 mp, va fi pus la dispoziția Companiei Naționale de Investiții (CNI) în vederea realizării obiectivului de investiții ”bază sportivă de tip 1”.

Tot joi, consilierii locali vor aproba trecerea terenului din domeniul privat în domeniul public al municipiului Vaslui, dar și darea lui în folosință gratuită către CNI.

Asta înseamnă că în cel mai scurt timp Vasluiul va avea o nouă bază sportivă, formată dintr-un teren de fotbal cu dimensiunile omologate de UEFA și FRF, 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, și va avea dimensiunea de 20,00 m x 40,00 m, clădire vestiare și parcare pentru autovehicule și autocare. 

Amplasamentul pus la dispoziție de Primărie se regăsește la intrare în suburbia Gura Bustei, în vecinătatea terenului unde se organizează bâlciul anual.

Investiția face parte dintr-un program asumat de Guvern și Federația Română de Fotbal, în vederea organizării EURO 2020.

Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here