Romică Dorin a intrat serios în ”pâine”, structurând un lot cu care să abordeze liga 4, dar și Cupa României.

Tehnicianul CSM Vaslui are ambiții mari și speră să readucă fotbalul vasluian în ligile superioare.

Acesta speră să aibă alături și iubitorii fotbalului din oraș, fiindcă sportul rege fără suporteri este neatractiv.

Interviul integral îl citiți aici:

-Ce te-a determinat să accepți propunerea Vasluiului?

– Cred că e o dorință mai veche de a reveni în țară pentru a încerca să ajut fotbalul local. Cred că mă aflu în fața unui proiect pe termen lung și sper, împreună cu jucătorii și oamenii din cadrul clubului, să lăsăm ceva în urmă fotbalului vasluian.

-Cum e primul contact cu fotbalul vasluian?

– Nu este primul contact, am rămas în legătură cu fotbalul vasluian la nivel social, cu unii fotbaliști care pentru mine sunt de referință pentru Vaslui, cum ar fi Ionuț Balaur, cu unii antrenori pe care îi apreciez și îi respect foarte mult (Gabi Pană) sau cu unii suporteri.

-Ce așteptări ai?

– Cred că mai întâi trebuie să creem un mediu propice pentru dezvoltarea fotbalistică, nu doar a echipei noastre, ci și a grupelor de juniori de la LPS, apoi putem să discutăm despre așteptări.

-Poți forma o echipă competitivă numai cu vasluieni?

– Depinde ce se înțelege prin competitivitate. Avem ca prioritate jucătorii vasluieni, dar nu avem o politică de club care să ne impună asta, este posibil să apară 3-4 jucători din alte orașe. Cred în calitatea umană înainte de calitatea fotbalistică, cred în antrenamente și cred în puterea grupului. De aici cred că se poate construi o echipă foarte competitivă cu vasluieni.

-De ce ai renunțat la profesia de medic?

-Grea întrebare. Pot trăi fără medicină, fără fotbal nu!

-La ce nivel de licențiere ai ajuns în fotbal?

– Am terminat cursul nivel 3 la Federația Regală Spaniolă de fotbal RFEF (echivalent UEFA PRO). Urmează să îmi susțin lucrarea de diplomă în noiembrie.

-Care sunt planurile cu CSM Vaslui?

– Planurile cred că le putem împărți în 3 etape: pe termen scurt (definitivarea lotului și pregătirea pentru competițiile oficiale), pe termen mediu (crearea unor condiții prielnice și pentru juniori, să crească cu ajutorul celor cu experiență, dar și facilitarea unei infrastructuri pentru antrenamentele lor), iar pe termen lung (formarea unei baze de juniori cu metodologie modernă de antrenament, cu echipe competitive la nivel național).

-Speri să ai suporterii de partea ta?

– Mă consider unul dintre ei. Acum mulți ani am făcut parte din galerie pentru puțin timp. Fotbalul fără suporteri este sărac, plictisitor, neatractiv.

-Cu ce staff vii?

-La nivel de staff tehnic sper și cred că o să pot conta pe Gabi Pană și Victor Cumpănă. La nivel administrativ nu sunt în măsură nici să decid și nici nu s-a concretizat nimic. Sunt foarte apropiat și mă consult cu Marcel Chiriac și mi-aș dori să rămână domnul Remus Mustețea pentru că sunt convins că aduce un plus echipei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here