”Hai cu noi la fotbal!”, este îndemnul profesorilor de sport de la Școala ”Alexandru Ioan Cuza” Vaslui.

Aceștia sunt implicați într-un proiect ADMISI, intitulat ”Abandon școlar diminuat prin măsuri integrate și sustenabile în învățământ”, iar o măsură de eradicare a abandonului școlar o reprezintă cercul de activități sportive, unde sunt implicați 20 de elevi cu risc de a renunța la educație.

Aceștia se întâlnesc două ore pe săptămână, sub coordonarea profesorilor Roxana Tătaru și Elena Mironescu, unde participă la diferite activități sportive, inclusiv fotbalul.

”Am decis ca o dată la trei luni să organizăm competiții de fotbal, iar cele mai bune echipe sunt premiate. Grație acestui proiect, am reușit să achiziționăm echipament și diferite materiale sportive”, a spus Elena Mironescu.

Proiectul a început în aprilie anul trecut și se încheie în luna aprilie 2021, fiind implicați 120 de copii cu risc de abandon școlar, din care 60 sunt de ciclul primar și restul de la gimnaziu.

Aceștia primesc de luni până vineri câte o masă caldă, îmbrăcăminte și încâlțăminte, rechizite școlare și pachete de igienă.

De asemenea, sunt implicați în pregătiri suplimentare la română, matematică, engleză, franceză și informatică, beneficiind de sprijinul unor consilieri și mediatori școlari, dar și de un cadru pentru educație sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here