Peste 100 de copii din comunele Rafaila, Oșești și Vulturești au participat la proiectul World Vision România, intitulat ”Bucurie și mișcare prin sport”.

Copiii au făcut sport și mișcare în aer liber în cadrul unei activități organizate de specialiștii World Vision România, Biroul Iași & Vaslui, în colaborare cu Adriana Simion, antrenorul sportiv al Clubului Coreco Iaşi şi profesor de educaţie fizică şi sport în cadrul Şcolii Gimnaziale „Garabet Ibraileanu” Târgu Frumos.

Cadrul didactic a răspuns pozitiv invitaţiei de a susţine o sesiune diferită pentru beneficiarii programului de consiliere psihologică din cadrul WVR.

Timp de 2 ore, elevii au exersat mișcări de aerobic, au participat la un scurt program de tae-bo, au concurat la o competiție pe ştafete iar la final copiii s-au susținut probe individuale.

”Beneficiile psihologice şi sociale ale practicării sportului de către cei tineri sunt: dezvoltarea caracterului, a abilităţilor necesare de a fi lider, respectarea autorităţii, însuşirea comportamentului corect şi atingerea obiectivelor, dezvoltarea spiritului competitiv sau/ şi colaborativ, controlul emoţiilor – în special cele negative, dezvoltarea stimei de sine şi căpătarea încrederii în propriile forţe şi totodată învaţă să-şi exprime frustarea acumulată în urma pierderii într-o manieră non-agresivă. Pe de altă parte, excerciţiile fizice pot reprezenta ajutoare importante în lupta cu stresul şi depresia, stimuleaza secreţia de serotonină în creier, substanţă care contribuie la inducerea unei senzaţii de relaxare şi satisfacţie”, a spus Florentina Crețu, psiholog WVR.

La final, elevii au primit diplome în semn de apreciere pentru activitatea lor iar cei care s-au remarcat prin rezultatele obţinute au fost premiaţi cu mingi, palete de tenis de masă şi rucsacuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here